GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάβημα διαμαρτυρίας Βοσνίας και Σερβίας στις ουκρανικές αρχές

Την έντονη αντίδραση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σερβίας προκάλεσε διαφημιστικό σποτ της ουκρανικής κυβέρνησης. Στο σχετι...



Την έντονη αντίδραση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σερβίας προκάλεσε διαφημιστικό σποτ της ουκρανικής κυβέρνησης.
Στο σχετικό βίντεο υπάρχει ένας χάρτης της Ευρώπης, στον οποίο η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και άλλες χώρες, δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, χαρακτηρίζονται ως Κροατία.

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για εσκεμμένη παράλειψη του δημιουργού ή εκείνου που παρήγγειλε το βίντεο. Το υπουργείο Εξωτερικών θα επιμείνει στη διόρθωση του λάθους και στη δημόσια αποσαφήνιση της ουκρανικής πλευράς σε σχέση με το λάθος που έγινε στο συγκεκριμένο σποτ» αναφέρει ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβαν Μρκιτς κάλεσε τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ουκρανίας στο Βελιγράδι σε συνάντηση για να δώσει εξηγήσεις για το σποτ, στο οποίο προβάλλεται χάρτης της Ευρώπης χωρίς τη Σερβία.

Στο βίντεο, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο χάρτη που προβάλλεται όλες οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν διαγραφεί και έχουν προσαρτηθεί στην Κροατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας θα ζητήσει από τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ουκρανίας στο Βελιγράδι να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των αρχών του Κιέβου που αποτελεί προσβολή για τη Σερβία, τονίζεται σε ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση