GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρρίκνωση του δανεισμού στον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης

Ο δανεισμός από τις τράπεζες της ευρωζώνης στον ιδιωτικό τομέα – επιχειρήσεις και νοικοκυριά – μειώθηκε τον Φεβρουάριο κατά 2,2% σε ...


Ο δανεισμός από τις τράπεζες της ευρωζώνης στον ιδιωτικό τομέα – επιχειρήσεις και νοικοκυριά – μειώθηκε τον Φεβρουάριο κατά 2,2% σε ετήσια βάση (σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2013) έναντι μείωσης 2,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Τα στοιχεία για τη χορήγηση πιστώσεων και την προσφορά χρήματος, τα οποία μεταδίδει η εφημερίδα Wall Street Journal, είναι πιθανόν να ασκήσουν πίεση στην ΕΚΤ για να λάβει πρόσθετα μέτρα στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στις 3 Απριλίου, ώστε να αυξηθεί ο δανεισμός στην ευρωζώνη, σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 13 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 6 δισ. ευρώ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση