GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι απαραίτητες βιταμίνες για την γυναίκα!

Βιταμίνη Α Η βιταμίνη Α έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν βιταμίνη Α μέσω της διατροφής τους ...



Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν βιταμίνη Α μέσω της διατροφής τους αλλά και της κατανάλωσης εμπλουτισμένων τροφίμων, καθώς ...
τις βοηθά στην οικοδόμηση και την ενίσχυση των οστών, των δοντιών και των ιστών του δέρματος. Η βιταμίνη Α μειώνει επίσης τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, βελτιώνει την όραση, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μερικά από τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α είναι τα καρότα, το πεπόνι, το κολοκύθι, τα βερίκοκα, οι ντομάτες, το καρπούζι, το μπρόκολο, το λάχανο, η παπάγια, το ροδάκινο, οι κόκκινες πιπεριές, το σπανάκι, τα αυγά, το συκώτι, το γάλα και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι γνωστή ως μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά στην ενεργοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου δυο στοιχεία που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διατήρηση γερών οστών. Η βιταμίνη D θεωρείται επίσης ότι μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σκλήρυνσης κατά πλάκας, ρευματοειδούς αρθρίτιδας, και διαφόρων τύπου καρκίνου. Αυτή η βιταμίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, ενώ συμβάλλει στην προστασία της όρασης. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D μπορεί να κάνει τα οστά σας αδύναμα και να συμβάλει στην οστεοπόρωση. Η ημερήσια έκθεση στον ήλιο για λίγα λεπτά προσφέρει στον οργανισμό σας την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα της βιταμίνης D. Θα τη βρείτε ακόμη στα λιπαρά ψάρια, το εμπλουτισμένο γάλα, το συκώτι και τα αυγά.

Βιταμίνη Κ
Η βιταμίνη Κ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των οστών, στη διατήρηση της πήξης του αίματος σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διαφόρων παθήσεων της καρδιάς. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι επίσης αναγκαία για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και για να έχουμε ενέργεια. Μερικές από τις καλύτερες διατροφικές πηγές της βιταμίνης Κ είναι τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, τα σιτηρά ολικής άλεσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το σογιέλαιο, και το ιχθυέλαιο.

Βιταμίνη B6
Η βιταμίνη B6, που είναι επίσης γνωστή ως πυριδοξίνη, είναι απαραίτητη για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτή η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά επίσης στην παραγωγή διαφόρων ορμονών και χημικών ουσιών στον εγκέφαλο και, ως εκ τούτου, συμβάλλει στη μείωση της κατάθλιψης, των καρδιακών παθήσεων, και της απώλειας μνήμης. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Β6 στην διατροφή τους ώστε να απαλλαγούν από την πρωινή ναυτία. Η έλλειψη βιταμίνης Β6 στον οργανισμό μπορεί να μας προκαλέσει αναιμία. Μερικά από τα πιο πλούσια τρόφιμα σε Β6 είναι τα εμπλουτισμένα δημητριακά, το αβοκάντο, η μπανάνα, το κρέας, τα φασόλια, τα ψάρια, και το πλιγούρι βρώμης.

Η βιταμίνη Ε
Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και χάρη στην ικανότητά της να καταπολεμά τις βλάβες των κυττάρων, μπορεί να επιβραδύνει τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Η βιταμίνη αυτή βοηθά επίσης στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, του καταρράκτη, της απώλεια μνήμης, καθώς και ορισμένων τύπων καρκίνου. Η βιταμίνη Ε είναι πολύ σημαντική για υγιή μαλλιά και υγιές δέρμα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η βιταμίνη Ε περιλαμβάνεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών και του δέρματος. Θα τη βρείτε στο ελαιόλαδο, τα φύτρα σιταριού, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, το σπανάκι, το μουρουνέλαιο, το φυστικοβούτυρο, και τους ηλιόσπορους.

Βιταμίνη C
Βιταμίνες: Αυτές που θέλουν οι γυναίκες
H βιταμίνη C έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία της γυναίκας. Βοηθά στην ανάπτυξη των ιστών, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου, καθώς και τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Μερικά από τα πιο πλούσια τρόφιμα είναι το μπρόκολο, το γκρέιπφρουτ και ο χυμός του, τα ακτινίδια, τα πορτοκάλια, οι πιπεριές, οι πατάτες, οι φράουλες, τα λάχανα, και οι ντομάτες.

Βιταμίνη Β2
Η Βιταμίνη Β2, γνωστή και ως ριβοφλαβίνη, είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των γυναικών και βοηθά στην παραγωγή ενέργειας, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ συμβάλλει στον περιορισμό του στρες και της κούρασης. Ανεπάρκεια της βιταμίνης Β2 μπορεί να προκαλέσει ‘ΆσκισίματαΆΆ στα χείλη, ξηρά μαλλιά, ρυτίδες και φαγούρα στο δέρμα. Μερικά από τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β2 είναι το τυρί, το γάλα, το γιαούρτι, τα φυλλώδη λαχανικά, η μαγιά, τα αυγά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα μανιτάρια.
pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση