GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και “Ποτάμι”

Επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, το "Ποτάμι" και τον Σταύρο Θεοδωράκη, εξαπέλυσε ο γ...


Επίθεση στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, το "Ποτάμι" και τον Σταύρο Θεοδωράκη, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ άσκησε κριτική στον Αλέκο Αλαβάνο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος μπροστά από την κεντρική πύλη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.
Για την κυβέρνηση είπε ότι "κοροϊδεύει απροκάλυπτα" τον κόσμο όταν λέει ότι έρχονται καλύτερες μέρες και κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν.
Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει "κάλπικα, ύπουλα και παραπλανητικά" διλήμματα ενώπιον των εκλογών του Μαίου και έστρεψε τα πυρά του εναντίον του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:
"Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία θα πατήσει πάνω στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, που σε καμιά περίπτωση δε θα επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα. Και οι δυο για το κεφάλαιο ενδιαφέρονται.
Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της ΕΕ, ο άλλος με το κουστουμάκι του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν. Δε λένε κουβέντα όμως για τα κουστούμια που έχει ράψει η ΕΕ με μνημόνια διαρκείας σε όλους τους λαούς".
Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι έχει "καβαλήσει το καλάμι" και σχολίασε ως εξής το ντοκιμαντέρ για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: "Βέβαια θα μου πείτε το κουστουμάκι του υποψηφίου της Κομισιόν τον μάρανε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;
Εδώ, το καβάλημα το καλαμιού τον οδήγησε μέχρι ντοκιμαντέρ να συμφωνήσει να φτιαχτεί για την προβολή της «μεγαλειώδους πορείας» του σε μια εκλογική μάχη. Κάτι που δεν ανέχτηκαν για τον εαυτό τους, πολύ περισσότερο εν ζωή, εμβληματικές μορφές της πολιτικής ζωής του τόπου, ηρωικές μορφές που έδωσαν, προσέφεραν σημαντικά στο λαό, στους αγώνες, στον τόπο. Και μόνο από αυτό το γεγονός αν κρίνει κάποιος, θα περισσέψουν οι εκφράσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει, ψάχνοντας ελληνικά λεξικά, για να περιγράψει το ποιόν, τη στάση και τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου, απέναντι στον κόσμο που τον ψήφισε, αλλά και σε πολιτικούς αντιπάλους του. Όποια λέξη και να χρησιμοποιήσεις, όπως και να ονοματίσεις την αμετροέπεια, τον καιροσκοπισμό, τον τυχοδιωκτισμό, το ναρκισσισμό, τον αμοραλισμό, θα είσαι μέσα…"
Σκληρή ήταν και η κριτική απέναντι στο "Ποτάμι" και τον Σταύρο Θεοδωράκη. "Μην μασάτε τις κατευθυνόμενες λύσεις από κόμματα και Ποτάμια δήθεν νέας κοπής που υπόσχονται την κάθαρση του πολιτικού σκηνικού, που αποτελούνται υποτίθεται από νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που μάλιστα εμφανίζονται ότι δεν είναι και πολιτικοί, τρομάρα τους.
Στην πραγματικότητα οι θέσεις του είναι θέσεις καραμπινάτης εκπροσώπησης μεγαλοσυμφερόντων", είπε και πρόσθεσε: "Το θολό «ποτάμι» έχει ίδιες θέσεις με αυτές που συναντά κανείς στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα κόμματα δηλαδή του πολιτικού κατεστημένου. Και κοντά σε όλα αυτά έχουμε και ολίγον νομιμοποίηση στο χασισάκι, πάλι από το ίδιο «ποταμάκι», τον Θεοδωράκη, την ίδια παλιά πρόταση δηλαδή του Γιωργάκη. Ακόμα παραπέρα. Εξυμνεί την ΕΕ και την πολιτική της και διεκδικεί αναβάθμιση των ελληνικών μονοπωλίων στην ευρωπαϊκή αγορά.
Όσο για τα «νέα» και άφθαρτα πρόσωπα που υπογράφουν: Πρόκειται για δοκιμασμένα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, καθηγητές με δείγματα γραφής στον αντικομουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας. Να σας θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Θεοδωράκης «των άνω ποταμών», την περίοδο της επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία από τηλεοράσεως, παρουσίαζε τους βομβαρδισμούς σαν «ανθρωπιστική βοήθεια», ενώ γενικότερα, από όπου δούλεψε, έβαλε γερή πλάτη στην υπεράσπιση της αντεργατικής πολιτικής και στην επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στα δικαιώματα της εργατικής τάξης".
Για το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή είπε ότι "είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας, που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυτοαπασχολουμένων.
Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του πολυνομοσχεδίου, με το νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, τα φιλομονοπωλιακά μέτρα για το ψωμί, το γάλα, το βιβλίο, τα φάρμακα, την κυριακάτικη αργία που συγκεντρώνουν την αγορά στα χέρια των λίγων και εκτοπίζουν τους μικρούς παραγωγούς, τους αυτοαπασχολούμενους, δεν είναι απλά κάποιες μνημονιακές υποχρεώσεις".
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαϊου και υπογράμμισε: "Το ΚΚΕ μιλάει καθαρά και παίρνει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό. Δεν σπέρνει αυταπάτες ότι μια απλή κυβερνητική εναλλαγή αστικής διαχείρισης μπορεί να ανοίξει το δρόμο για αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, του λαού.
Αυτή η λογική έχει δοκιμαστεί ακόμα και με τη συμμετοχή ΚΚ σε κυβερνήσεις, στη Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού, και συνοδεύτηκε από κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, γιατί αυτό απαιτούσαν οι ανάγκες του κεφαλαίου, από περαιτέρω αφοπλισμό και υποχώρηση του λαϊκού κινήματος, απογοήτευση και συμβιβασμό. Αυτό άλλωστε δείχνει και το πρόσφατο παράδειγμα της Κύπρου. Ο λαός σήμερα δεν πρέπει να «παραμυθιάζεται» ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, χωρίς ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, που θα υλοποιήσει πολιτική υπέρ του λαού".
Αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ο γ,γ, του ΚΚΕ είπε ότι βγαίνουν κρίσιμα συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον και σημείωσε: "Η αντίστροφη μέτρηση, για τον κατακερματισμό και τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, τις αλλαγές των μεταπολεμικών συνόρων, ξεκίνησαν όταν ανατράπηκε ο σοσιαλισμός στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες χώρες, όταν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής κυριάρχησαν μετά από δεκάδες χρόνια και στη Γιουγκοσλαβία. Η Ε.Ε. , οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξόπλισαν τους εγκληματίες του αλβανικού UCK, που υποδαύλισαν την αντιπαράθεση και διεκδίκησαν την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, αξιοποιώντας το χάος που προέκυψε μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που είχαν πετύχει λίγα χρόνια πριν.
Αποκαλύφτηκε ο ρόλος διάφορων δήθεν «αριστερών» και «σοσιαλιστών» Ευρωπαίων, των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που έβαλαν πλάτη για να καμφθεί η αντίσταση του λαού της Γιουγκοσλαβίας με τα όπλα.
Των κυβερνήσεων των δήθεν σοσιαλιστικών και «αριστερών» κομμάτων σε Ιταλία, Γαλλία, αλλά και στην Ελλάδα που έδωσαν «γη και ύδωρ» για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Αποκαλύφτηκε η στάση των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Όλη την περίοδο μετά το “90 είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το επίσημο κυβερνητικό επιχείρημα ήταν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στην επιχείρηση αλλαγής συνόρων, για να είναι δήθεν σε θέση να διεκδικήσει μερίδιο από τις νέες αγορές.
Γι” αυτό και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της τότε και στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και σε όλες τις βασικές συνθήκες της ΕΕ και φυσικά στην επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Χωρίς τη συμβολή της Ελλάδας δε θα μπορούσε να επιτευχθεί το αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού. Είναι νωπές οι μνήμες από τις εικόνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής με τις ορδές των τανκς και των κοντέινερς που μετέφεραν στρατεύματα και πολεμικό εξοπλισμό στη Σερβία".
Εκανε ειδική αναφορά και στη στάση του τότε Συνασπισμού, λέγοντας ότι "ουσιαστικά, ταύτιζε το θύτη με το θύμα, έκανε δήθεν εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση «να απεμπλακεί από τα σχέδια των Αμερικάνων ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία και το κύρος της» και να παραμείνει «ενωμένη, ισχυρή πολιτική δύναμη στις παγκόσμιες εξελίξεις, παράγοντας ειρήνης και ελευθερίας στον κόσμο».
Επικαλούνταν το διεθνές δίκαιο και τον ΟΗΕ, του συγκεκριμένου συσχετισμού δυνάμεων για να επέμβει «ειρηνικά». Μέχρι εκεί έφθανε ο αγώνας, η αγωνία τους".
Στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός από το νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας το οποίο εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την αλληλεγγύη την περίοδο των βομβαρδισμών. "Η Γιουγκοσλαβία δεν διαλύθηκε, τη διαμέλισαν δια της βίας και η μεγάλη ευθύνη είναι στα αιματοβαμμένα χέρια του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. Και των ΗΠΑ", αναφέρεται στο μήνυμα του νέου Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας.
Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγινε συναυλία και στο τέλος πορεία με αντιπολεμικά συνθήματα προς το Αμερικανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή.
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. Αν οι θέσεις σας είχαν απήχηση στο λαό δεν θα είχατε αυτά τα ποσοστά. Μήπως πρέπει να ξαναδείτε το πρόγραμμα σας ? Μήπως οι θέσεις σας αγγίζουν άλλες εποχές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩ..

    Δε θυμάμαι ποτέ να πέρασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή κάποιο νομοσχέδιο που θα έσωζε συντάξεις, μισθούς, θέσεις εργασίας, συμφέροντα μικρομεσαίων, αξιοπρέπεια ανασφάλιστων.

    Για όλα αυτά πάντα υπάρχει χρόνος να διορθωθούν...Το 2030 θα πάρουν αύξηση οι χαμηλοσυνταξιούχοι, το 2040 προβλέπεται να σταματήσει η διαρκής μείωση μισθών, το 2070 υπολογίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, το 2120 θα αρχίσει η υποχώρηση της ύφεσης και το 2450 θα συζητήσουμε για κράτος πρόνοιας. Όλα αυτά έχουν περιθώριο να περιμένουν.

    Το αντίθετο, κάθε φορά που ένα νομοσχέδιο πρέπει να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τη βουλή αυτής της δημοκρατίας είναι για να χαθούν θέσεις εργασίας, για να καταργηθούν εργασιακά δικαιώματα, για να κλείσουν μικρομεσαίοι, για να ενισχυθούν με κρατικό χρήμα οι ιδιωτικές τράπεζες, για να χάσουν δικαιώματα οι ασφαλισμένοι, για να επιτραπούν οι κατασχέσεις όσων δεν τα βγάζουν πλέον πέρα, για να μπορεί το JUMBO να πουλάει ψωμί και φάρμακα.

    Συνήθως στις δημοκρατίες το επείγον υπάρχει για να δημιουργείς και να προσφέρεις στους πολίτες.

    Σε αυτή τη δημοκρατία, επείγον είναι το γκρέμισμα, η διάλυση, η αποδόμηση. Μετά από κάθε ψήφιση πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κάτι χιλιάδες Έλληνες μπαίνουν σε πλοία, τρένα και αεροπλάνα και μεταναστεύουν για να σωθούν.

    Εντάξει, είναι χιλιοειπωμένο και πολλάκις διαπιστωμένο ότι υπάρχει απέναντί μας μια αποικιοκρατική συμπεριφορά...Μας χλευάζουν, μας ειρωνεύονται, μας ταπεινώνουν και γενικώς θυμίζουν ιεραπόστολους με τη συνοδεία ενόπλων οι οποίοι ήρθαν στον καταυλισμό για να μας εκπολιτίσουν...Τουτέστιν να μάθουμε ότι αν δεν πεινάσουμε κι αν δε σκύψουμε, δεν υπάρχει σωτηρία. Υπάρχει αυτό το «εμείς ξέρουμε, εσείς είστε ηλίθιοι».

    Είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Γεωργιάδης κοσμικοί Ευρωπαίοι και προσπαθούν να μας εξευρωπαΐσουν κι εμάς πάση θυσία. Συνεπικουρούμενοι από κάτι Ελιές και Ποτάμια που δείχνουν να μας κάνουν χάρη ασχολούμενοι μαζί μας.

    Εσχάτως, όμως, μια άλλη εικόνα έρχεται στο μυαλό μου. Είναι αυτή που βλέπεις να σου κλέβουν το αυτοκίνητο, τηλεφωνείς το ίδιο λεπτό στην αστυνομία να δηλώσεις την κλοπή κι ακούς τον πολύπειρο αστυνομικό να σου λέει με βεβαιότητα: «Θα το καταγράψω, αλλά να ξέρεις ότι ήδη είναι σε μάντρα και έχει γίνει ανταλλακτικά».

    Δεν πα να φωνάζεις «ποια μάντρα και παπαριές, τώρα το βλέπω να στρίβει ολόκληρο στην τάδε οδό»;
    Ο μπάτσος θα επιμένει ψύχραιμα ότι εν πάση περιπτώσει, σε μάντρα θα καταλήξει και θα γίνει ανταλλακτικά.

    Είναι το δεδομένο. Αυτό το «μην το ψάχνεις, απλά άρχισε να μαζεύεις λεφτά για να αγοράσεις άλλο αυτοκίνητο».

    Κι εσύ ξεκινάς πάλι να μαζεύεις λεφτά, να αγοράζεις άλλο αυτοκίνητο, να στο κλέβουν και πάλι να σου λέει ο μπάτσος ότι είναι σε μάντρα κι έγινε ανταλλακτικά.

    Ώσπου στο τέλος συνηθίζεις και το παίρνεις απόφαση ότι θα αγοράζεις αυτοκίνητο για να σου το κλέβουν. Κι επειδή το έχεις πάρει απόφαση, σταματάς πια να βάζεις συναγερμό, δεν το κλειδώνεις και στο τέλος αφήνεις και το κλειδί στη μίζα.

    Εκείνη τη φορά, λοιπόν, που θα σου το κλέψουν κι εσύ θα τηλεφωνήσεις στην αστυνομία, θα σου πει ο μπάτσος «ρε φίλε με το κλειδί στη μίζα δε στο έκλεψαν το αυτοκίνητο, το έδωσες»...Σε αυτό το σημείο είμαστε τώρα. Με το κλειδί στη μίζα, δε μας έκλεψε κανείς τη χώρα, ούτε μας ανάγκασε να χάσουμε τις δουλειές μας, ούτε μας υποχρέωσε να κλείσουμε τα μαγαζιά μας...

    Όταν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αποφασίζουν να σου φορτώσουν 100 νέα μέτρα κι εσύ συνεχίζεις να πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, επειδή έτσι είπε ο Σαμαράς, συγγνώμη ρε φίλε αλλά κανείς δε σου έκλεψε τη ζωή. Μόνος σου την έδωσες....ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΎΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΠΌ ΕΜΑΣ, ΏΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΦΈΡΕΤΡΑ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗ ...ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΉ ΛΎΣΗ ΠΙΑ...ΑΝ ΔΕ ΠΟΝΈΣΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ,,ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ;..ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΤΑΙ ΡΕΕΕΕ.....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση