GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Αττική θέλει πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση»

«Η Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων και των 66 δήμων θέλει πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση». Αυτό τονίζει ...


«Η Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων και των 66 δήμων θέλει πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
«Η ανεργία είναι πολύ μεγάλη, τα λόγια είναι φτώχεια, σημασία έχει να κάνουμε δουλειές, να δουλεύει ο κόσμος και να αρχίσει η μηχανή να παίρνει μπροστά και να ξαναέρθουνε πάλι σε εκείνο το σημείο που θα αρχίσουμε να χαμογελάμε σιγά-σιγά. Αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική σταθερότητα. Πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτό της πολιτικής συνεννόησης» σημειώνει ο περιφερειάρχης Αττικής.
Ο κ. Σγουρός αφήνει να εννοηθεί ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Έχουμε δύο θέματα, πρώτα να κάνω τον απολογισμό και δεύτερον να ετοιμαστώ για να κατέβουμε στις εκλογές και να κερδίσουμε. Από εκεί και μετά πλέον πρέπει στον απολογισμό να πούμε τι κάναμε, να μάθουν οι πολίτες για να μπορέσουν να κρίνουν. Έχουμε πραγματοποιήσει 1.000 έργα, μικρά, μεσαία, μεγάλα, γύρω στα 3,5 δισεκ. ευρώ, 100.000 θέσεις εργασίας, 800 εκατ. επιστροφή του ΦΠΑ, 400% αύξηση της απορροφητικότητας. Από την ημέρα που πήραμε την αρμοδιότητα, κάθε μήνα έπεφταν στην Αττική, σε όλα τα έργα αυτά εδώ περίπου 12,5 με 13 εκατ. ευρώ. Εμείς από τη δική μας τη μεριά σεβαστήκαμε το χρήμα των φορολογουμένων Ελλήνων, δεν δανειστήκαμε ούτε ένα ευρώ, δεν χρωστάμε πουθενά ούτε ένα ευρώ, και τα χρήματα τα οποία έχουμε στο ταμείο μας, είναι στα 313 εκατ. ευρώ.
Ο περιφερειάρχης Αττικής επέλεξε να μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπό κατασκευή Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Κορωπί.
Όπως τονίζει «είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει υπογράψει σύμβαση η Περιφέρεια Αττικής. Ένα Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, όπου με την ολοκλήρωση του έργου σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα εξυπηρετηθούν περίπου 100.000 κάτοικοι, θα καταργηθούν περίπου 40.000 βόθροι.
Με την ολοκλήρωση του έργου το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας Παιανίας και με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μαρκοπούλου θα εξυπηρετήσει όλη την περιοχή και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα αποβληθούν πλέον οι βόθροι που ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων της περιοχής. Το έργο θα δημιουργήσει γύρω στις 2.000 θέσεις εργασίας για να κατασκευαστεί και γύρω στις 300 – 500 θέσεις όταν θα αρχίσει να λειτουργεί».
Σε ερώτηση για την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σγουρός είπε ότι «πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτό της πολιτικής συνεννόησης. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να σταματήσουμε να πετάμε πυροτεχνήματα, να δούμε ποιο είναι το εφικτό και τι θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα κόμματα έχουν μείνει πίσω και για αυτό βλέπετε και ποτάμια, σε λίγο και «καταρράκτες»..
Ο κ. Σγουρός αναφέρει ότι από το 2003, ως υποψήφιος νομάρχης «άφησα την οποιαδήποτε κομματική μου δραστηριότητα – που ήταν ελάχιστη, δεν είχα εγώ κομματικές εμπλοκές. Σαφέστατα είμαι ένα πολιτικοποιημένο πρόσωπο, αλλά όχι κομματικοποιημένο. Εγώ όταν πήγα στη νομαρχία της Αθήνας δεν κοίταζα ποιος είναι ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα 12 χρόνια έχω συνεργαστεί με δεκάδες δημάρχους, με ξέρουν ποιος είμαι, δεν πρόκειται να αλλάξω. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ όμως κοσμητικά επίθετα και κάθε λογής άλλου είδους φράσεις για να ξεγελάσω τον κόσμο».
Ερωτηθείς για τους υπόλοιπους διεκδικητές της περιφέρειας Αττικής ο κ. Σγουρός σημειώνει:
«Προσπαθώ να ανιχνεύσω από όλους τους ανθυποψήφιους το πρόγραμμά τους. Αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του. Βλέπω ορισμένες υπερβολές. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη ώστε να πω δημόσια: Ναι, σε αυτό το πρόγραμμα συγκλίνουμε. Δεν θα διστάσω να πω ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλό. Αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω πρόγραμμα, αλλά κουβέντες του αέρα».
Η συνέντευξη του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού έχει ως εξής:

-Κύριε Σγουρέ, σας ευχαριστούμε πολύ που μας φιλοξενείτε στο υπό κατασκευή Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Κορωπί. Ένα έργο που φέρει τη δική σας σφραγίδα. Τι θα γίνει εδώ ακριβώς;
-Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει υπογράψει σύμβαση η Περιφέρεια Αττικής. Ένα Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, όπου με την ολοκλήρωση του έργου σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα εξυπηρετηθούν περίπου 100.000 κάτοικοι, θα καταργηθούν περίπου 40.000 βόθροι.
Με την ολοκλήρωση του έργου το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας Παιανίας και με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μαρκοπούλου θα εξυπηρετήσει όλη την περιοχή και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα αποβληθούν πλέον οι βόθροι που ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων της περιοχής.
Σχεδιάστηκε επί υπουργίας ΠΕΧΩΔΕ του κ. Αχιλλέα Καραμανλή και ευτυχώς ολοκληρώθηκε όλη αυτή η διαδικασία από την ημέρα που πήραμε την αρμοδιότητα για τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Μέσα από 37 δικαστικές εμπλοκές, Συμβούλια Επικρατείας, Ελεγκτικά Συνέδρια, κατορθώσαμε να το καθαρίσουμε, υπογράψαμε τη σύμβαση και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δείξουμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε. Αυτό το έργο, λοιπόν, που είναι περιβαλλοντικό έργο, αλλά και ένα έργο ανάπτυξης, γιατί δεν μόνον οι θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους που απασχολούνται τώρα για την κατασκευή του, αλλά είναι και για μετά.
-Πόσες θέσεις εργασίας υπολογίζονται;

-Είναι γύρω στις 2.000 θέσεις εργασίας για να κατασκευαστεί και γύρω στις 300 – 500 θέσεις όταν θα αρχίσει να λειτουργεί. Αυτός είναι ο προγραμματισμός.
-Κύριε Σγουρέ, να πάμε στα θέματα της επικαιρότητας. Καταρχήν, δεν έχετε ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά σας και πολλοί διερωτώνται γιατί.
-Πρώτα απ” όλα, θέλω να εξηγήσω σε όλο τον κόσμο για ακόμη μία φορά ότι είμαι εν ενεργεία περιφερειάρχης και κάθε μέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε όλη την Αττική πρέπει να λυθούν. Ως εκ τούτου, από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να μπούμε σε μια ατέρμονη προεκλογική συζήτηση η οποία θα δημιουργήσει εκτός όλων των άλλων και προβλήματα στην επίλυση των θεμάτων των πολιτών της Αττικής. Το κατορθώσαμε αυτό και πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσω την οριστική μου απόφαση.
-Οι προτεραιότητές σας υπάρχουν, όμως. Έχετε ένα σχεδιασμό, έχετε ένα έργο πίσω σας και ένα σχεδιασμό μπροστά σας. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;
-Πρώτα απ” όλα, πρέπει να εξηγήσουμε με την ανακοίνωση ότι κατεβαίνουμε στις εκλογές. Έχουμε δύο θέματα, πρώτα να δώσω τον απολογισμό και δεύτερον να ετοιμαστώ για να κατέβουμε στις εκλογές και να κερδίσουμε. Από εκεί και μετά πλέον πρέπει στον απολογισμό να πούμε τι κάναμε, να μάθουν οι πολίτες για να μπορέσουν να κρίνουν. Μας ενδιαφέρει και αυτό το οποίο παραδίδουμε και αυτό το οποίο θα δείξουμε στο πρόγραμμά μας τι θέλουμε να κάνουμε για τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτή η περίοδος ήταν λειψή, γιατί, λόγω του «Καλλικράτη», θέλοντας να ενσωματώσει και τις ευρωεκλογές, ενώ οι εκλογές έγιναν το 2010 και ουσιαστικά ξεκίνησε τον Γενάρη του 2011 η θητεία μας, τελειώνει τώρα με τις εκλογές μέσα στο “14. Η καινούργια περίοδος θα είναι για 5 χρόνια, 2014-2019. Από την άλλη, έχουμε 1.000 έργα, μικρά, μεσαία, μεγάλα, γύρω στα 3,5 δισ., 100.000 θέσεις εργασίας, 800 εκατ. επιστροφή του ΦΠΑ, 400% αύξηση της απορροφητικότητας από την ημέρα που πήραμε την αρμοδιότητα, και έπεφταν στην Αττική, σε όλα τα έργα αυτά εδώ περίπου 12,5 με 13 εκατ. τον μήνα. Από εκεί που παραλάβαμε 14% το ποσοστό απορρόφησης των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ, το φτάσαμε στο 77%. Και γι” αυτόν το λόγο και η κυβέρνηση αλλά και ο επίτροπος, ο κ. Χαν, μαζί με όλη την ευρωπαϊκή ηγεσία έδωσαν συγχαρητήρια για την απορρόφηση. Είναι καθαρά χρήματα, είναι χρήματα από τους ευρωπαϊκούς πόρους, τα διαθέσαμε πάρα πολύ γρήγορα και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γιατί αυτά τα χρήματα πέσανε στην αγορά. Το πακέτο 2007-2013 ήταν για την Αττική 2,8 δισ. Αυτά με 31/12/2015 θα έχει 2,8 δισ. εντάξεις, 2,8 δισ. συμβάσεις και 2,8 εκατ. πληρωμές. Άρα, επιτυχία 100%.
Το καινούργιο πρόγραμμα 2014-2020, που είναι το καινούργιο ΕΣΠΑ, οι καινούργιοι κοινοτικοί πόροι είναι γύρω στα 2,7 δισ., και γι” αυτό έχουμε ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση και συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Έχουμε πει οι πόροι πού ακριβώς θα κατευθυνθούν και έχουμε για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια 300 εκατ., έχουμε για την καινοτομία, έχουμε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις γύρω στα 150 εκατ., τα οποία βάλαμε και από την προηγούμενη περίοδο, εκεί τα μεταφέραμε, έχουμε για τα στερεά και τα υγρά απόβλητα 400 εκατ. και μια σειρά άλλες δράσεις για το περιβάλλον, την καινοτομία, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια και πολλές άλλες δραστηριότητες. Ελπίζω και εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα το πακέτο με τους κοινοτικούς πόρους 2014-2020, γιατί η χώρα μας, αλλά η Αττική ιδιαίτερα των 5 εκατ. και των 66 δήμων θέλει πολιτική σταθερότητα και θέλει δουλειές. Η ανεργία είναι πολύ μεγάλη, τα λόγια είναι φτώχεια, σημασία έχει να κάνουμε δουλειές, να δουλεύει ο κόσμος και να αρχίσει η μηχανή να παίρνει μπροστά και να ξαναέρθουνε πάλι σε εκείνο το σημείο που θα αρχίσουμε να χαμογελάμε σιγά – σιγά.
Σήμερα τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, δεν πρέπει να τους λέμε ψέματα, δεν πρέπει να τους δίνουμε ψεύτικες ελπίδες. Εμείς από τη δική μας τη μεριά σεβαστήκαμε το χρήμα των φορολογουμένων Ελλήνων, δεν δανειστήκαμε ούτε ένα ευρώ, δεν χρωστάμε πουθενά ούτε ένα ευρώ, και τα χρήματα τα οποία έχουμε στο ταμείο μας, τα 313 εκατ.
-Οι αντίπαλοί σας λένε ότι λόγω απραξίας ή λόγω μη εκτέλεσης έργων υπάρχει αυτό το πλεόνασμα. Τι απαντάτε;
-Το πρόγραμμα αυτό έχει ξεκινήσει από το 2003. Εμείς καθιερώσαμε από τότε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων θα πηγαίνουν μόνο σε έργα, ώστε να ξαναγυρίζουν τα χρήματα στους πολίτες. Από την άλλη, όλα τα χρήματα αυτά ήτανε σε έργα, δεν ήταν ούτε σε χορούς, ούτε σε πανηγύρια, ούτε σε εκδόσεις, ούτε οτιδήποτε άλλο με το οποίο έδιωχναν τα χρήματα, τα κατασπαταλούσαν και γι” αυτό το λόγο όλοι οι οργανισμοί, δημόσιοι κυρίως, φτάσανε σε αυτό το σημείο. Εμείς είχαμε τη λογική και λέγαμε ότι θα γίνουνε αντιπλημμυρικά, θα γίνουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα γίνουν παιδικές χαρές, θα γίνουν έργα τα οποία θα προσφέρουν στον πολίτη. Και με μεγάλη ικανοποίηση, σας είπα και προηγουμένως, γίνανε 1.000 έργα, μικρά, μεσαία, μεγάλα. Από τρεις πηγές: οι κοινοτικοί πόροι οι οποίοι μας ήρθανε τον Ιούλιο του 2011, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο ήταν πετσοκομμένο και από τους πόρους που διαχειριζόμασταν από τους γνωστούς τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και από τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων. Αυτά, λοιπόν, τα χρήματα όποιο έργο αποφάσιζε η Νομαρχία της Αθήνας μέσω του Νομαρχιακού Συμβουλίου είτε η Περιφέρεια Αττικής μέσω του περιφερειακού συμβουλίου, είναι τα χρήματα ασφαλισμένα, κωδικοποιημένα και μόλις ωριμάζει το έργο μελέτη – διαγωνισμός – υπογραφή σύμβασης, αφού περάσει από 40 κύματα λόγω της γραφειοκρατίας ξεκινάει το έργο. Τέτοια έργα έχουμε πολλά. Και έτσι έργα τα οποία ήταν ώριμα από τη δική μας την πλευρά, μεταφέρθηκαν στους κοινοτικούς πόρους, ανανεώνονταν τα χρήματα που είχαμε ως Περιφέρεια Αττικής και από τα 313 εκατ., τα 250 εκατ. είναι για έργα τα οποία θα είναι και αναπτυξιακά, θα είναι και για τους πολίτες, θα είναι βρεφονηπιακοί σταθμοί, είναι γηροκομεία, είναι αθλητικά έργα, είναι έργα αντιπλημμυρικά και χρήματα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή. Τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι τα 313-315 εκατ. είναι για κοινωνικές δράσεις.
-Κύριε Σγουρέ, οι αντίπαλοί σας, σας χαρακτήρισαν «κατεστημένο». Η κ. Δούρου σας κατηγόρησε ότι είστε ο καλύτερος μαθητής της τρόικας γιατί δεν διεκδικήσατε τίποτα ως περιφερειάρχης. Τι απαντάτε;
-Πρώτα απ` όλα είναι εύκολο να λες λόγια. Το θέμα είναι αυτά που λες αν είναι σωστά. Εγώ απαντώ μόνο σε αυτούς που μιλάνε σωστά. Ο κόσμος βαρέθηκε να τον δουλεύουν. Εμείς δουλεύουμε για τον κόσμο, δεν τους δουλεύουμε. Ένας ο οποίος εκλέγεται και τον τιμούν οι πολίτες με την ψήφο τους σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις δεν είναι κατεστημένο. Κατεστημένο είναι αυτός που δεν εκλέγεται, Αυτός που εκλέγεται τίθεται στην κρίση των πολιτών που βλέπουν αν έκανε έργο, αν είναι έντιμος, αν είχε αποτελεσματικότητα. Όλα τα άλλα είναι λόγια προεκλογικά για τα οποία ο κόσμος αδιαφορεί. Τους συνιστώ λοιπόν μην ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, δεν πρόκειται να τους οδηγήσει πουθενά. Οι Έλληνες υποφέρουν αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν δουλειές, υπάρχει μεγάλη ανεργία, βλέπετε τι μεγάλη οικονομική, πολιτική, κοινωνική κρίση περνάμε. Δεν χρειάζεται πλέον να χαϊδεύουν αυτιά. Ένας οργανισμός που είναι σωστός, έντιμος, που χειρίζεται άριστα και με διαφάνεια τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αδράνεια. Μάλλον κάποιοι άλλοι πρέπει να κάνουν αυτοκριτική και να κοιτάξουν πόσο υποφέρουν οι πολίτες.
-Η Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνει τα βλέμματα των κομμάτων και σε αυτές τις εκλογές γιατί ίσως είναι οι πιο κομματικοποιημένες αυτοδιοικητικές εκλογές…
-Πρώτα πρέπει να πω ότι τα κόμματα περνάνε τέτοια κρίση γι” αυτό λέω ότι υπάρχει και πολιτική κρίση. Ας αναλογιστούν όλοι γιατί φτάσαμε ως εδώ. Και τα κόμματα έχουν ευθύνη. Από την άλλη υπάρχει τρομερό οικονομικό πρόβλημα. Όταν χρωστάς ως χώρα κάπου 400 δισεκατομμύρια ευρώ, πόσες δεκαετίες χρειαζόμαστε για να αποπληρώσουμε το χρέος. Αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική σταθερότητα. Πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτό της πολιτικής συνεννόησης. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να σταματήσουμε να πετάμε πυροτεχνήματα, να δούμε ποιο είναι το εφικτό και τι θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα κόμματα έχουν μείνει πίσω και για αυτό βλέπετε και «ποτάμια» σε λίγο θα βγουν και «καταρράκτες».
-Το 2010 ήσασταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές. Μέχρι πρότινος είχατε την αποδοχή και της συγκυβέρνησης και την εκφρασμένη συμπαράσταση πολλών δημάρχων προσκείμενων στη ΝΔ. Τι άλλαξε;
-Σας ευχαριστώ που δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω σε αυτό το θέμα. Όταν ξεκίνησα το 2003 ως υποψήφιος νομάρχης και το 2006 και το 2010 ως υποψήφιος περιφερειάρχης άφησα την οποιαδήποτε κομματική μου δραστηριότητα-που ήταν ελάχιστη, δεν είχα εγώ κομματικές εμπλοκές. Σαφέστατα είμαι ένα πολιτικοποιημένο πρόσωπο, αλλά όχι κομματικοποιημένο. Εγώ όταν πήγα στη νομαρχία της Αθήνας δεν κοίταζα ποιός είναι ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ. Και γι αυτό το λόγο όλοι οι δήμαρχοι είπαν μια καλή κουβέντα. Γιατί όποιος δήμαρχος ερχόταν με ολοκληρωμένη μελέτη π.χ. για έναν βρεφονηπιακό σταθμό με οικόπεδο καθαρό αμέσως γινόταν η χρηματοδότηση. Όποιος δήμος έφερνε αίτημα για αντιπλημμυρικό έργο με ολοκληρωμένη μελέτη αμέσως έμπαινε προς ψήφιση και ψηφιζόταν σχεδόν ομόφωνα. Σε αυτά τα 12 χρόνια έχω συνεργαστεί με δεκάδες δημάρχους, με ξέρουν ποιός είμαι, δεν πρόκειται να αλλάξω. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ όμως κοσμητικά επίθετα και κάθε λογής άλλου είδους φράσεις για να ξεγελάσω τον κόσμο. Καλώ για άλλη μία φορά να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση. Βεβαίως πρέπει να κριθούν τα προγράμματα, αυτή θα είναι η αντιπαράθεση. Να δούμε αν αυτά που κάναμε χθες και αυτά που λέμε ότι θα κάνουμε αύριο αν ευσταθούν, με βάση τους πόρους που έχουμε. Αλλά πρώτη φορά βλέπω να έχουμε ένα πλεόνασμα και ο άλλος να κάνει πρόγραμμα με το πλεόνασμα που έχουμε εμείς.
-Ποιόν θεωρείτε ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο από τους υπόλοιπους διεκδικητές της περιφέρειας;
-Προσπαθώ να ανιχνεύσω από όλους τους ανθυποψήφιους το πρόγραμμά τους. Αλλά και τα χρήματα που απαιτούνται για την εφαρμογή του. Βλέπω ορισμένες υπερβολές. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη ώστε να πω δημόσια: Ναι, σε αυτό το πρόγραμμα συγκλίνουμε. Δεν θα διστάσω να πω ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλό. Αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω πρόγραμμα, αλλά κουβέντες του αέρα…
-Ποια η θέση σας για τα διόδια στο δήμο Ωρωπού, όπου υπάρχουν 8 σταθμοί;
-Εμείς συμπαρασταθήκαμε στο δήμαρχο του Ωρωπού, είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος, αλλά και στις ενέργειες που έγιναν. Εμείς είπαμε ότι δεν είναι σωστό να μπαίνουν βανδαλισμοί στη μέση. Έχουμε μια δημοκρατία που πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Το υπουργείο Μεταφορών μαζί με τον Δήμο και την περιφέρεια ήρθαν σε μια συνεννόηση. Νομίζω ότι λύνεται το πρόβλημα, μαζί με τις εταιρίες με τις οποίες υπεγράφησαν οι συμβάσεις το 2007 και το θέμα θα τακτοποιηθεί. Όπως επίσης και για τα Μέγαρα, όπου κι εκεί υπάρχει ανάλογο πρόβλημα. Πάλι συνεννοηθήκαμε και με τον δήμαρχο και τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη. Και το υπουργείο προσπαθεί να δώσει λύσεις για τους κατοίκους που μένουν στην περιοχή.
-Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Ποια είναι η θέση της περιφέρειας Αττικής; Μπορεί το νερό ή τα δίκτυα αποχέτευσης να είναι σε ιδιώτες;
-Σε όλα είμαι ανοικτός να συζητήσω. Το θέμα είναι να μην πούμε το νερό νεράκι.
-Και για το κέντρο της Αθήνας;
-Το περιβάλλον είναι και στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκεί περίπου 700 μονοκατοικίες και μικρές κατοικίες πρέπει να φύγουν για να ανοίξει το κέντρο, να γίνει επίσης μια περιμετρική γύρω από την Ακρόπολη όπως ήταν τις περασμένες δεκαετίες. Πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση