GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητά την αποκλιμάκωση της κρίσης από την Ρωσία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να αποφεύγει πράξεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσου...


Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε σήμερα από τη Ρωσία να αποφεύγει πράξεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση στην Ουκρανία και αντίθετα να επιδιώξει τον διάλογο με τις αρχές στο Κίεβο, ενώ έκανε έκκληση να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

«Είναι θεμελιώδες να διασφαλιστεί ο πλήρης σεβασμός και η διατήρηση της ανεξαρτησίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Είναι ύψιστης σημασίας να αποκατασταθεί η ηρεμία και να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις αμέσως μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε ο Μπαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα την ουκρανική κρίση.

«Ζητώ από τη Ρωσία να αποφύγει οποιαδήποτε πράξη ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση και αντίθετα να συνομιλήσει εποικοδομητικά και με ειρηνικά μέσα με την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Μπαν.
Εξάλλου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σημείωσε ότι ο αναπληρωτής του Γιαν Έλιασον, ο οποίος μόλις έφτασε στο Κίεβο, «θα μεταφέρει το ίδιο μήνυμα στις ουκρανικές αρχές».
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση