GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μ. Ουζουνίδης: «Internet: Προνόμιο για όλους;»

Με στόμφο δήλωσε ο Πρωθυπουργός την ύπαρξη δωρεάν ασύρματου Internet Wi-Fi σε όλη τη χώρα! Μα πώς κύριε Σαμαρά σκοπεύετε να εκπληρώσ...


Με στόμφο δήλωσε ο Πρωθυπουργός την ύπαρξη δωρεάν ασύρματου Internet Wi-Fi σε όλη τη χώρα! Μα πώς κύριε Σαμαρά σκοπεύετε να εκπληρώσετε το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο σας για το «καλό» των Ελλήνων πολιτών; Πως είναι εφικτό όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο τη στιγμή που πολλές ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας δεν διαθέτουν καν τις απαραίτητες υποδομές για τη σύνδεσή τους με το ευρυζωνικό δίκτυο; Προφανώς οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν θεωρούνται Έλληνες πολίτες, ή τουλάχιστον θεωρούνται Έλληνες μιας δεύτερης κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα διαφόρων περιοχών του ακριτικού Βορείου Έβρου, στα οποία η έλλειψη ευρυζωνικού δικτύου είναι παντελής.

Από την άλλη, πιθανώς η εξαγγελία αυτή του Πρωθυπουργού είχε ως στόχο να προαναγγείλει την άφιξη της ηλεκτρονικής (φορο)επιδρομής στην Ελλάδα. Δεν εξηγείται διαφορετικά το μέτρο που προωθείται από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι φορολογούμενοι με κωδικούς στο TaxisNet, θα ειδοποιούνται για πιθανές οφειλές τους ή πρόστιμα αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ παράλληλα όσοι δεν δηλώσουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι το Μάιο θα έρχονται αντιμέτωποι με την επιβολή περαιτέρω προστίμων από 100 ευρώ και άνω.

Πράγματι ζούμε σήμερα στην Ελλάδα του υπαρκτού σουρεαλισμού. Από τη μια, αρκετοί συμπολίτες μας δεν έχουν καν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, τη στιγμή που το μέσο αυτό έχει καταστεί απαραίτητο για τη ζωή όλων μας και από την άλλη, το «Κράτος Δικαίου» και η σημερινή συγκυβέρνηση συνδέουν βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις των πολιτών με ηλεκτρονικά μέσα. Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη οργάνωσης των κυβερνώντων στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν με κάθε τρόπο τα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές μας.

Το πλέον συνετό θα ήταν να δημιουργηθούν σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ όλες οι απαραίτητες υποδομές τηλεφωνίας και διαδικτύου, και στη συνέχεια να προχωρήσει το κράτος σε οποιαδήποτε «ηλεκτρονική επανάσταση» της δημόσιας διοίκησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση