GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Maria Isabel Vera Rodriguez θα ερμηνεύσει Μίκη Θεοδωράκη

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Μαρτίου . Η παγκόσμιου  φήμης ερμηνεύτρια, Maria Isabel Vera Rodri...

Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Μαρτίου. Η παγκόσμιου  φήμης ερμηνεύτρια, Maria Isabel Vera Rodriguez, θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 8.30 το βράδυ, για μια  μοναδική συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου για την ενίσχυση των  συσσιτίων.
Η χιλιανής καταγωγής μεσόφωνος, η οποία κατατάσσεται στις μεγαλύτερες ανερχόμενες φωνές παγκοσμίως με διεθνείς διακρίσεις και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μουσικά  θέατρα του κόσμου, θα ερμηνεύσει το μνημειώδες έργο «Canto General», του συμπατριώτη της νομπελίστα ποιητή, Πάμπλο Νερούδα  και το «Romancerο Gitano» σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, ενός από τους σημαντικότερους Ισπανούς ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς, κορυφαίο εκπρόσωπο της ισπανικής γενιάς του ’27.
Την Πέμπτη 27 Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το «Ίδρυμα Θώραξ» επέλεξε να τιμήσει τους δωρητές του και να γιορτάσει το έργο  20  χρόνων και πλέον του  Ιδρύματος, του οποίου διοικητής είναι ο Καθηγητής - Ακαδημαϊκός  Χαράλαμπος Ρούσσος.  Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα συμμετέχει στην εκδήλωση με την παρουσία των μελών του και  θα γιορτάσει το μακροχρόνιο κοινωφελές έργο του στο χώρο της υγείας με αποκορύφωμα τις δωρεές της Φωτεινής Γ. Λιβανού και της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος προς το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου χάρη στην γενναιοδωρία τους πραγματοποιείται τεράστιο έργο υγείας στην χώρα σήμερα.
Δίπλα στην παγκοσμίου φήμης μεσόφωνο, Maria Isabel Vera Rodriguez, θα ερμηνεύσουν ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου και δεκαπενταμελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Λουκά Καρυτινού.  Αφηγητής θα είναι  ο Σάκης Τόδουλος.
Το θρυλικό «Canto General», ιστορικό σημείο συνάντησης της μεγαλειώδους ποίησης του νομπελίστα Χιλιανού ποιητή με τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, γράφτηκε όταν ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε προσκεκλημένος στην Χιλή από τον Αλιέντε, όπου γνώρισε τον Νερούδα, τον Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο. Η συνάντησή του με τον Πάμπλο Νερούδα και η παραμονή του στην Χιλή είχε ως αποτέλεσμα μια βαθιά φιλία που οδήγησε σε ένα έργο που ανήκει στα  αριστουργήματα του 20ού αιώνα παγκοσμίως.
Η Maria Isabel Vera  Rodriguez για αυτή την συναυλία βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την γνωστή πιανίστα του Μίκη Θεοδωράκη, Τατιάνα Παπαγεωργίου, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προσκεκλημένη για ρεσιτάλ και διαλέξεις ως εξειδικευμένη  στα έργα του Μίκη Θεοδωράκη και πραγματοποιεί έρευνα σε ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (Cornell), όπου διατηρείται σημαντικό αρχείο για τον Μίκη Θεοδωράκη. Αμέσως μετά την Αθήνα θα βρεθεί και πάλι στην Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η ίδια συναυλία. Το ενδιαφέρον για το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι  διεθνές και συνεχώς αυξανόμενο.
Πληροφορίες
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τηλ. 210 -7282333, www.megaron.gr ,τιμές εισιτηρίων 10, 15, 25 και 35 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση