GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Ποιοι είναι οι Navy Seals που έκαναν ρεσάλτο στο πετρελαιοφόρο «Morning Glory»

Είναι η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, που έχουν φέρει εις πέρας μερικές από τις πιο σύνθετες αποστολές, με χρήση τεχνολογ...

Είναι η αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, που έχουν φέρει εις πέρας μερικές από τις πιο σύνθετες αποστολές, με χρήση τεχνολογίας αιχμής και αυτοπειθαρχία που κατακτάται μετά από πολύ συστηματική εκπαίδευση.
Ο λόγος για τους άνδρες της ομάδας SEALS, της επίλεκτης μονάδας των Αμερικανών πεζοναυτών, που απαρτίζεται από 2.400 άτομα και έχει στο ενεργητικό της αποστολές όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν το 2011.
Έχουν εκπαιδευτεί για να φτάνουν στα όρια των αντοχών τους και έχουν μάθει να εκτελούν με ακρίβεια κάθε αποστολή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ τους αναθέτει
Στην εκπαίδευσή τους, φέρνουν στα όρια τους νεοσύλλεκτους, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, βάζοντάς τους επανειλημμένα να περνάνε δοκιμασίες όπως να κολυμπούν για μίλια ολόκληρα στη θάλασσα και να τρέχουν επάνω στην άμμο.
Την 1 Μαΐου του 2011 οι “επίλεκτοι” πέταξαν με ελικόπτερα ως το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν και μέσα σε λίγη μόνο ώρα, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον σκοτώσουν εν ψυχρώ.
Σήμερα οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, κατέλαβαν ανοικτά της Κύπρου το δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο που πωλήθηκε παρανόμως από λίβυους αντάρτες.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ότι έπειτα από αίτημα των κυβερνήσεων της Λιβύης και της Κύπρου, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προσέγγισαν και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου Morning Glory, το οποίο είχε καταληφθεί από τρεις λίβυους ένοπλους. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα στα διεθνή ύδατα, νοτιο-ανατολικά της Κύπρου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση