ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

O Νότος παράγει άνεργους επιστήμονες, ο Βορράς έχει έλλειμμα δεξιοτήτων και στην ΕΕ υπάρχουν 2 εκ. κενές θέσεις εργασίας!

Share it:

Τι δείχνουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Ελλάδος. Διαβάστε για το Brain Drain του Νότου (ΕΣΥΝ)
"Μόνο στον τομέα των νέων τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής οι κενές θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι είναι 700.000, με σαφές πλεόνασμα εργατικού δυναμικού στο Νότο και σοβαρές ελλείψεις σχετικών δεξιοτήτων στον Βορρά. Όμως, στο Νότο υπάρχει ανεργία που φθάνει και στο 63% και συγκριτικά πολύ μεγαλύτερη προσφορά εργασίας στο Βορρά.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ενιαία αγορά στην ΕΕ δεν λειτουργεί ορθολογικά και δεν βασίστηκε τόσο καιρό στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων και δυναμικών της ευρωπαϊκής οικονομίας και του εκάστοτε κράτους μέλους", υπογραμμίζει ο κ. Δρίκος, σύμφωνα με τον οποίο το χάσμα Βορρά-Νότου στην Ευρώπη σε επίπεδο απασχόλησης, οφείλεται και στην παντελή έλλειψη σύνδεσης των αναγκών της αγοράς εργασίας και στα συστήματα εκπαίδευσης στην ΕΕ.
Αναξιοποίητα, ακόμη και λόγω άγνοιας, πολλά χρήσιμα εργαλεία ενίσχυσης της απασχόλησης
Τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών μελών δεν συντονίζονται με την αγορά, με αποτέλεσμα τα πανεπιστήμια να βγάζουν επιστήμονες, οι οποίοι μεταναστεύουν εν συνεχεία εκτός ΕΕ, δημιουργώντας το φαινόμενο του λεγόμενου «Brain Drain» (διαρροής εγκεφάλων).
Παράλληλα, αναξιοποίητα -είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας των ευρωπαϊκών νοικοκυριών- παραμένουν σήμερα πολλά διαθέσιμα εργαλεία για την αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ, μέσω απόκτησης δεξιοτήτων στο πλαίσιο της άτυπης μάθησης.
"Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και σε αυτό το πεδίο. Πολλοί νέοι ακόμη δεν εκμεταλλεύονται ορθώς τη δυνατότητα της κινητικότητας σε άλλα κράτη της ΕΕ (μέσω πχ, προγραμμάτων όπως το Erasmus και το Erasmus Placement) και δεν αποκτούν διεθνή εμπειρία που θα τους είναι χρήσιμη εν συνεχεία στην αγορά εργασίας.
Αιτίες είναι είτε η χαμηλή χρηματοδότηση, αφού δεν μπορεί κάθε ευρωπαϊκή οικογένεια να στηρίξει οικονομικά τη συμμετοχή του παιδιού της σε ένα τέτοιο πρόγραμμα είτε η “έλλειψη ενημέρωσης σε εθνικό επίπεδο", σημειώνει ο κ.Δρίκος.
Κατά τον ίδιο, πολλές φορές το ΕΣΥΝ έχει δεχθεί ερωτήσεις από φοιτητές για προγράμματα φοίτησης ή πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, κάτι όμως που θα έπρεπε να απαντά κάθε πανεπιστημιακή σχολή με συγκεκριμένα τμήματα εξυπηρέτησης που να λειτουργούν ορθά και αποτελεσματικά.
Όπως λέει, μόνο εάν συνδέσουμε την αγορά εργασίας, ιδιωτικό τομέα και εκπαίδευση θα βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο.
Οι NEETs αναζητούν διέξοδο και η "Εγγύηση για τη Νεολαία" …έρχεται
Στην ΕΕ του 21ου αιώνα εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι 18-25 ετών (γνωστοί διεθνώς με το αρκτικόλεξο ΝΕΕΤs), οι οποίοι δεν εργάζονται, δεν εκπαιδεύονται και δεν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης.
"Το ΕΣΥΝ σε συνεργασία με τα εθνικά συμβούλια νέων της Ιρλανδίας και της Λιθουανίας ήγειρε το εν λόγω θέμα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του προγράμματος “Εγγύηση για τη Νεολαία”, “Youth Guarantee”.
Το ΕΣΥΝ συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για την ορθή υλοποίηση αυτού του προγράμματος, το οποίο πρέπει να εκληφθεί ως κατάρτιση και μάθηση για τη μελλοντική δημιουργία θέσεων εργασίας, προσαρμοσμένων στις ανάγκες της αγοράς και κυρίως, στις δεξιότητες των νέων", καταλήγει ο κ.Δρίκος.
(Πηγή: ΑΜΠΕ)
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

 1. Έπιασαν δουλειά οι κυριακάτικες κ...φυλλάδες με τα στημένα γκάλοπ, σε συνεργασία με μεγαλοδημοσιογράφους, μεγαλοεκδότες και όλο το κακό συναπάντημα. Προσπαθούν να φουσκώσουν τα ποσοστά της ΝΔ, της Ελιας και του Ποταμιού, θεωρώντας τους Έλληνες ηλίθιους ! Και προσπαθούν να μειώσουν τα ποσοστά του Σύριζα, της Χ.Α, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ. Παλιά κόλπα παλαιοκομματικά για όσους ακόμα τους πιστεύουν. Η αλήθεια είναι ΜΙΑ : ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ- ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ- ΧΑΡΑΤΣΙ- ΑΚΙΝΗΤΑ. Μαύρο στις κάλπες στα κόμματα της διαπλοκής, της χρεοκοπίας, της σιωπηλής γενοκτονίας των Ελλήνων,της φορομπηχτικής πολιτικής, της μάσας και της μίζας.

  Το πολυνομοσχέδιο διαλύει εκλογικά τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ! Όποιοι ψηφίσουν το νέο ληστρικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τους φόρους και τα χαράτσια, είναι τελειωμένοι πολιτικά. Εδώ θα φανούν όσοι έκαναν κωλοτούμπα και θέλουν να στηρίξουν την καταρρέουσα εκλογικά συγκυβέρνηση.

  Το νομοσχέδιο αυτό, σε συνδυασμό με τα εκκαθαριστικά των εισοδημάτων και των ακινήτων, καταποντίζετ τη ΝΔ κάτω από 10% και τις συνιστώσες της ( ΕΛΙΑ, Ποτάμι ) κάτω από 4%, και τη Δημάρ- Λάος κάτω από 1,5 %.

  Η σημερινή Δημοκρατία αναφέρεται στη φορολογική ΚΟΛΑΣΗ που περιμένει τους Έλληνες. Γι' αυτό πρέπει να τους τιμωρήσουμε στις κάλπες σκληρά, Οχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι ψήφο στους εκλεκτούς αυτών που μας χρεοκόπησαν. Όχι ψήφο σε Καμίνη, Σπηλιωτόπουλο, Κακλαμάνη, Όχι ψήφο σε Σγουρό και Κουμουτσάκο, όχι ψήφο σε Μπουτάρη και Καλαφάτη, όχι ψήφο σε Ιωαννίδη, Τζιτζικώστα, Μπόλαρη, γενικά ΟΧΙ σε υποψηφίους ( επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους ) που προέρχονται από τη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΕΛΙΑ, Ποτάμι, Δημάρ. Να μην πάνε στο β' γύρο. Ψηφίστε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς που λεηλατούν την Ελλάδα από το 1981 και εντεύθεν. Μαυρίστε τους στις κάλπες. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλετε στα άνεργα εγγόνια σας και στα διαλυμένα από τη κρίση παιδιά σας. ΟΧΙ στη ΝΔ, ΟΧΙ στην Ελιά, ΟΧΙ στο Ποτάμι, ΟΧΙ στη Δημάρ, ΟΧΙ στο Λάος. Καμία ψήφος στους εκλεκτούς τους σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ψηφίστε εκείνους που έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους προσπεράσουν και να τους αποκλείσουν από το β' γύρο.

  Εκτός αν σας εξαγοράσουν με τα ...2 ευρώ την ημέρα που σας δίνουν, αλλά θα σας τα πάρουν πολλαπλάσια από τη φορολογία. Πόσο πάει η τιμή και η αξιοπρέπειά σου ; Δεν βλέπεις ότι μας δουλεύουν ; Δε βλέπεις ότι μας χρησιμοποιούν και μετά μας πετάνε και νοιάζονται μόνο για τα λίγα υψηλόβαθμα κομματόσκυλά τους ; Τα ψηφουλάκια μας θέλουν τα πολιτικά τζάκια και οι αιώνιοι κοτζαμπάσηδες και μας έχουν χε...νους! Μιας χρήσης πολίτες, υποταγμένους στις ορέξεις τους, δούλοι εκείνων που δεν έχουν καταλάβει κρίση, γιατί έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χρήμα και περιουσία. Αν ξαναψηφιστούν, ετοιμάσου να βάλουν νέο χέρι σε μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις και ακίνητα. Όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές, που τους ψηφίσαμε και μετά μας "βίασαν" με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Το ίδιο ετοιμάζουν και τώρα. Αν τους ψηφίσεις, πάρε βαζελίνη μπόλικη για μετά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση