GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Tζιτζικώστας σε εκδηλώσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποι...

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, στο ξενοδοχείο Porto Palace (Περιοχή Σφαγεία Θεσσαλονίκης).

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ), υπό την κεντρική επίβλεψη της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ που έχει την ευθύνη διαχείρισης του προγράμματος μαζί με τον ΕΦΕΠΑΕ που είναι ο φορέας υλοποίησής του.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η αναλυτική παρουσίαση των βασικών σημείων που πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι του προγράμματος για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της επιχορήγησης, καθώς και των χρηματοοικονομικών εργαλείων του ΕΣΠΑ 2007-2013, που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος, για τη λήψη δανείου αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.

Επίσης, θα παρουσιασθούν οι διευκολύνσεις που υπέγραψε με πρόσφατες αποφάσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης με τις οποίες απλοποιούνται οι διαδικασίες επαλήθευσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των επενδυτικών προτάσεων προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίησή τους και να αυξηθεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν ενταχθεί στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης 678 επιχειρήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 90.158.847,25 € (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός 87.842.145,01 €) και δημόσια χρηματοδότηση (επιχορήγηση) 43.024.615,06€.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση