GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O ευρωσκεπτικιστής Μάνος Χατζηδάκης [video]

Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικότητας και του τρόπου με τον οποί...


Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου.

Έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικότητας και του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε βλέπουμε αισθανόμαστε και αντιλαμβανόμαστε το σήμερα.

Σε προηγουμένη ανάρτηση η συγκεκριμένη ομάδα αποκάλυψε το Οδυσσέα Ελύτη που μας είπε:
“Είμαι απομονωτιστής! Μια ζωή ολόκληρη αγωνίστηκα για αυτό που λέμε ελληνικότητα και δεν είναι τίποτα άλλο από τρόπος για να βλέπεις και να αισθάνεσαι τα πράγματα “.
Μαζί τους είναι και οι Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Ανδρέας Εμπειρίκος, οι πεζογράφοι Στρατής Μυριβήλης, Γιώργος Θεοτοκάς, Κοσμάς Πολίτης, Μ. Καραγάτσης, Άγγελος Τερζάκης και εκατοντάδες άλλοι στην ζωγραφική (Παρθένης, Θεόφιλος) στο θέατρο η στην μουσική και στο Ελληνικο κινηματογράφο στην Μελίνα στον Τσιτσανη, τον Μίκη θεωδωράκη, τον Μάνο, την Χαρούλα, την Βέμπο μαζί με όλους του καλλιτέχνες του ρεμπέτικου του θεατρικού μπουλουκιού, του μπαγλαμά και του μπουζουκιού αργότερα. Ξέρουμε πως αρκεί μια απλή ματιά σε όλη την Ελληνική τέχνη όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 1922 και μετά για να γίνει αντιληπτό πως ο Έλληνας στέκονταν πάντα κριτικά προς την Ευρώπη.
papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση