GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον αέρα για δοκιμές το Seeker 400 της Denel Dynamics

Με επιτυχία ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά των πτητικών δοκιμών, μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, το μη επανδρωμένο αερόχημα Seeker 400 π...


Με επιτυχία ολοκλήρωσε την πρώτη σειρά των πτητικών δοκιμών, μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, το μη επανδρωμένο αερόχημα Seeker 400 που έχει αναπτύξει η νοτιοαφρικανική Denel. Μάλιστα, ο Tsepo Monaheng, επικεφαλής της Denel Dynamics, εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι η παραγωγή σειράς του Seeker 400 για πιθανούς χρήστες θα αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι δοκιμές του Seeker 400, που διεξήχθησαν στο πεδίο δοκιμών Alkantpan του Βορείου Ακρωτηρίου επικέντρωσαν στην αξιολόγηση των επιδόσεων του αεροχήματος. Η δεύτερη σειρά δοκιμών θα λάβουν χώρα τον τρέχοντα μήνα (Μάρτιο) και αποσκοπούν στην αξιολόγηση της ετοιμότητας εισαγωγής του αεροχήματος σε παραγωγή σειράς.

Το Seeker 400 έχει σχεδιαστεί για ευρύ φάσμα στρατιωτικών και πολιτικών αποστολών συμπεριλαμβανομένων και της ανταπόκρισης σε φυσικές καταστροφές και ναυτικής επιτήρησης. Η αυτονομία του ανέρχεται σε 16 ώρες ενώ έχει δυνατότητα επίτευξης υψών πτήσης μέχρι και 18.000 πόδια (περίπου 5.500 μέτρα) και μέσης ταχύτητας πτήσης 150 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Κατά την κατασκευάστρια το Seeker 400 ιπτάμενο σε ύψη μεταξύ 4.500 και 9.000 ποδών (1.371 ως 2.743 μέτρα) είναι μη ορατό από το ανθρώπινο μάτι ενώ σε ύψη πτήσης ανώτερα των 1.000 μέτρων το ακουστικό του ίχνος δεν γίνεται αντιληπτό από τον άνθρωπο. Επίσης το Seeker 400 που έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου αποστολής βάρους 100 κιλών, έχει εκπέτασμα 10 μέτρα και δυνατότητα χρησιμοποίησης συμβατικών διαδρόμων απο-προσγείωσης.

Κατά τον Monaheng το αερόχημα έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς δύο διαφορετικών φορτίων αποστολής, για παράδειγμα ενός ηλεκτρο-οπτικού και ενός ραντάρ συνθετικής απεικόνισης, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής τους στο πεδίο ώστε το Seeker 400 να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες τακτικές καταστάσεις.

Διαθέτει επίσης ψηφιακό σύστημα καταγραφής βίντεο και δυνατότητα ελέγχου σε αποστάσεις της τάξης των 250 χιλιομέτρων (απαιτείται όμως η ύπαρξη γραμμής ευθείας θέασης) ενώ η χρήση ενδιάμεσου επίγειου σταθμού ελέγχου (ως αναμεταδότη) μπορεί να διπλασιάσει την προαναφερθείσα απόσταση.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι το Seeker 400 θεωρείται από τη Denel η κορωνίδα της διαδικασίας ανάπτυξης μη επανδρωμένων αεροχημάτων που άρχισε στη Νότια Αφρική τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ο άμεσος πρόγονος του είναι το Seeker 2 (το οποίο μετά την ενσωμάτωση βελτιώσεων έχει τυποποιηθεί ως Seeker 200) που έχει εισαχθεί σε υπηρεσία από διεθνείς πελάτες και μάλιστα έχει αναπτυχθεί επιχειρησιακά και στο Αφγανιστάν.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση