GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλβανία: Στο στόχαστρο η δράση του SHIK στα χρόνια του Χότζα

Το φλέγον ζήτημα που αφορά το άνοιγμα των αρχείων από τις παρακολουθήσεις της πρώην Κρατικής αλβανικής Ασφάλειας...


Το φλέγον ζήτημα που αφορά το άνοιγμα των αρχείων από τις παρακολουθήσεις της πρώην Κρατικής αλβανικής Ασφάλειας...

(SHIK) και τους ξένους πράκτορες κατά την περίοδο του κομουνισμού, ανοίγει η αλβανική κυβέρνηση.

Μετά και από την έκκληση του Αλβανού Συνήγορου του Πολίτη, Igli Totozani, θα συνταχθεί ένα νομοσχέδιο που θα δώσει λύση στο νομικό και θεσμικό αδιέξοδο μέχρι τώρα στη χώρα για το άνοιγμα των αρχείων.

Το νέο νομοσχέδιο που φέρεται να προωθεί η αλβανική κυβέρνηση και αναμένεται να δοθεί για έγκρισή τον επόμενο μήνα στην αλβανική Βουλή, είναι σύμφωνα με το γερμανικό μοντέλο και εστιάζεται στο δικαίωμα που θα έχει κάθε πολίτης που εκδιώχθηκε από την Κρατική αλβανική Ασφάλεια (SHIK), καθώς επίσης και οι πρώην συνεργάτες της Κρατικής Ασφάλειας, θα έχουν πλέον το δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία τους.

Το νομοσχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης για το άνοιγμα των αρχείων σύμφωνα με το δυτικό μοντέλο, αποτελεί διεθνή υποχρέωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την καταδίκη εγκλημάτων του κομουνισμού.
http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr

1 σχόλιο

  1. Γελάει ο κόσμος με τα στημένα γκάλοπ των διαπλεκομένων, τα στημένα υβριδικά ποταμίσια κόμματα του παλαιοκομματικού συστήματος, με τους διπλούς- τριπλούς υποψηφίους ( έναν επίσημο, ένα ψευτοανεξάρτητο )των κομμάτων της συμφοράς ΝΔ-ΕΛΙΑΠΑΣΟΚ, τη προσπάθεια να φεσώσουν στους Έλληνες ξανά δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ του σάπιου κατεστημένου και των πολιτικών τζακιών που μας χρεοκόπησαν.

    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. ΜΑΥΡΟ στη κάλπη, σε κάθε κάλπη, στη ΝΔ, ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,ΛΑΟΣ και ΠΟΤΑΜΙ ( διαπλεκόμενο ). Μόνο έτσι θα λυτρωθούμε τον Μάιο. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να γκρεμίσουμε τα σάπια πολιτικά τζάκια και τους παρατρεχάμενους και τα κομματόσκυλα. Καμία ψήφος σε υποψηφίους που προέρχονται από ΝΔ, ΕΛΙΑΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και ποτάμι... Θα σας πάρει το λαϊκό ποτάμι οργής, καρεκλοκένταυροι της εξουσίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση