GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Success story 2 ενόψει εκλογών»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξαπολύουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, που κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ό...


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική εξαπολύουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, που κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι προσπαθεί να πείσει ότι η συμφωνία με την τρόικα έφερε και το τέλος του μνημονίου.
«Το success story 1 κατέληξε ως μια από τις πιο αποτυχημένες επικοινωνιακές εκστρατείες. Συντρίφθηκε κάτω από το βάρος της οικτρής πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στα σκαριά το success story 2» αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η κυβέρνηση, ενόψει των εκλογών του Μαΐου, προσπαθεί να πείσει για το ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα έφτασε το τέλος του μνημονίου και οι πρόδρομες πράξεις για αυτό είναι η επίτευξη πλεονάσματος, η έξοδος στις αγορές, και η μη λήψη νέου δανείου. «Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση» τονίζουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δόση που θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες δεν είναι η τελευταία αλλά λείπει ακόμη μία από τις Βρυξέλλες και πολλές από το ΔΝΤ. «Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να προσφέρει χρήματα στην Ελλάδα χωρίς να παρεμβαίνει στην άσκηση πολιτικής στη χώρα; Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό όταν ισχυρίζεται ότι το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο. Εξάλλου, το παρόν οικονομικό πρόγραμμα, το επονομαζόμενο "Δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα" εκτείνεται μέχρι και το 2016, γι” αυτό άλλωστε μέχρι τότε έχουν προγραμματιστεί και οι δόσεις από το ΔΝΤ» υπογραμμίζουν οι κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα χαρακτηρίζουν «κυκλώπεια» τα πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια. «Το πρωτογενές πλεόνασμα (κάνοντας τη γενναία υπόθεση ότι επετεύχθη πραγματικά και όχι επειδή δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ή επειδή κάποιοι χιλιάδων νέων συνταξιούχων περιμένουν επί δύο χρόνια να πάρουν σύνταξη) δεν είναι παρά κλάσμα αυτού που θα πρέπει να πραγματοποιείται τα επόμενα χρόνια» τονίζουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον εξηγούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να φτάνει τα 9 δις ή 4,5% του ΑΕΠ το 2016 και σε αυτό το επίπεδο παραμένει για χρόνια, ενώ ταυτοχρόνως προβλέπονται ιδιαίτερα υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.
«Η επίτευξη αυτών των πλεονασμάτων προβλέπεται στο ελληνικό πρόγραμμα όχι (μόνο) από κάποια ιδιορρυθμία των δανειστών μας, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι αυτά τα εξωφρενικά πλεονάσματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των δανείων που θα λήγουν τις αντίστοιχες χρονιές. Έτσι, η επίτευξη πλεονάσματος δεν σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων και των προσπαθειών του ελληνικού λαού (όπως της υπερβολικής φορολόγησης που υφίσταται), αλλά αντίθετα είναι η πρώτη γεύση του τι ακολουθεί» αναφέρουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια εξηγούν ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές θα γίνει για μικρό ποσό, με ομόλογα μικρής (και όχι δεκαετούς) διάρκειας και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (συμφωνία και όχι με ανοιχτή διαδικασία), δηλαδή θα έχει εντελώς αποσπασματικό χαρακτήρα και θα γίνει σε περίοδο που οι χρηματαγορές έχουν τεράστια διαθέσιμα κεφάλαια (λόγω των επεκτατικών πολιτικών των κεντρικών τραπεζών και επειδή αποσύρουν τα κεφάλαια τους από τις αναπτυσσόμενες χώρες). «Θα γίνει μόνο και μόνο επειδή οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που θα προβούν στον δανεισμό θα έχουν την εγγύηση ότι η Ελλάδα παραμένει κάτω από την χρηματοδότηση και τον βούρδουλα της τρόικας. Με απλά λόγια η έξοδος στις αγορές που σχεδιάζεται δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα για το τέλος του μνημονίου» τονίζουν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι μπαίνουν «κάτω από το χαλί όλα τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούν νέα κενά», όπως η πρόβλεψη για την αύξηση των «κόκκινων» δανείων, οι ανέφικτοι στόχοι για τις ιδιωτικοποιήσεις, η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων.
«Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, παρακάμπτοντας όλα τα παραπάνω, διαμηνύει ότι δεν χρειάζεται νέο δάνειο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού. Ανακαλύπτει στους οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα διαθέσιμα 3 δις (στους ίδιους φορείς οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και οι εγγυήσεις που έχει δώσει το δημόσιο καταπίπτουν) και προξενεί τα ειρωνικά σχόλια του κ. Σόιμπλε για δάνεια που δεν θα δοθούν με το ζόρι» τονίζουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν: « Είναι προφανές ότι ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεχτούν ότι καλύπτεται το κενό του 2014 (χρηματοδοτικό κενό υπάρχει και για το 2015), αυτό δεν θα είναι παρά μια προσωρινή πολιτική χάρη προς την ελληνική κυβέρνηση».
Οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το χρέος της Ελλάδας όχι μόνο δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αλλά και ότι θα αποτελεί τροχοπέδη στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας, ενώ υποστηρίζουν ότι θα έρθουν νέα μέτρα που τώρα βρίσκονται σε αναμονή.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση