GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλ.Τσίπρας:Το success story μετατράπηκε σε ιστορία τρόμου

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την πρότασ...


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Ευ.Μεϊμαράκη. «Το success story μετατράπηκε σε ιστορία τρόμου, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μετράτε τα τραύματα σας, η κυβέρνηση είναι «πολυτραυματίας»» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως πρωτοφανές στα χρονικά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με προφανή σκοπιμότητα χαρακτήρισε την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.
Όπως υποστήριξε ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ετεροχρονισμένα άλλαξε θέση και απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας ως μη όφειλε ο Βενιζέλος αλλά μπορούσε να θέσει το θέμα στην επιστημονική επιτροπή ή στη διάσκεψη των προέδρων.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής δεν είναι προσωπική διένεξη, λέγοντας ότι αυτό το μαρτυρά το γεγονός ότι Ευ.Μεϊμαράκης που έχει εκλεγεί και με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτό έχουμε ένα λόγο παραπάνω να είμαστε αυστηροί
Επιτέθηκε κατά του Ευ.Βενιζέλου και εξέφρασε τη δυσφορία του για τον καταιγισμό χαρακτηρισμών και ύβρεων που δέχθηκε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να μας κατηγορεί ότι είμαστε η Πέμπτη φάλαγγα και με απίστευτη εθνοκαπηλία ότι καταστρέφουμε τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως υποστήριξε ο Αλ.Τσίπρας η πρόταση του κόμματός του για πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Γ.Στουρνάρα ήταν συνταγματικά ορθή, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις των καθηγητών Χρυσόγονου, Κατρούγκαλου και Φιλίππου.
«Μια απλή ανάγνωση να κάνει κανείς στο άρθρο 82 του Συντάγματος επ’ ουδενί δεν συνδέεται ατομική ευθύνη υπουργού με συλλογική της κυβέρνησης» υποστήριξε ο Αλ.Τσίπρας απορρίπτοντας τα επιχειρήματα του Ευ.Βενιζέλου ότι δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο από την τελευταία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος είναι γνωστός ότι αξιοποιεί τις συνταγματικές του γνώσεις για την εξυπηρέτηση προσωπικών του σκοπιμοτήτων.
Έκανε λόγο για θεαματική αλλαγή στάσης της κυβέρνησης, αλλά και για λανθασμένες συνταγματικές ερμηνείες στις οποίες βασίστηκε η κυβέρνηση για να φυγομαχήσει και σε εκείνο το σημείο καταφέρθηκε κατά του προέδρου της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι ο Ευ.Μεϊμαράκης υπηρέτησε αυτό το σχέδιο και το κοινοβούλιο στιγματίστηκε.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση