GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση Κουράκη για τις ανακολουθίες του Υπουργού Παιδείας

Δήλωση του Τάσου Κουράκη Συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακολουθίες του Υπο...



Δήλωση του Τάσου Κουράκη Συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακολουθίες του Υπουργού Παιδείας σχετικά με την υποτιθέμενη «επανατοποθέτηση» των απολυμένων-πλέον- εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας, εμπαίζοντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο, 40 ημέρες πριν την λήξη της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους, ότι θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, «μέσα στο πλαίσιο του χρόνου που προβλέπεται για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα»!

Με τον ίδιο «σαφή» τρόπο, ο κος Αρβανιτόπουλος, «απάντησε» δια της ηχηρής απουσίας του από την Βουλή επί δύο συνεχόμενες ημέρες- στις 20 και 21 Μαρτίου- μη παρευρισκόμενος στη διαδικασία συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, τόσο από τη συμπολίτευση όσο και από την αντιπολίτευση, για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Δεν απουσίασε όμως ο κος Υπουργός, τις ίδιες αυτές ημέρες, από τα τηλεοπτικά πάνελ-με τα οποία αντικατέστησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες- για να μοιράσει φρούδες , όπως αποδείχτηκε, ελπίδες στους απεγνωσμένους –και πλέον απολυμένους- εκπαιδευτικούς και να κάνει μάθημα για τον «εξορθολογισμό» στη δημόσια Παιδεία.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: ο κος Αρβανιτόπουλος, ως Υπουργός Παιδείας, εν έτη 2014 «εξορθολόγισε» την δημόσια εκπαίδευση, βάζοντας αμαχητί την υπογραφή του κάτω από την πράξη απόλυσης εκατοντάδων εκπαιδευτικών, αποδεικνύοντας έτσι την φροντίδα του για τη Δημοκρατία, τους Θεσμούς και την Παιδεία.

Αισθάνομαι προσωπικά την ανάγκη, να δηλώσω τη βαθιά μου θλίψη για τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας από τους κυβερνώντες και να επαναλάβω την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση