GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο θρύλος του Tour de France, Greg LeMond είναι ο νέος παγκόσμιος πρεσβευτής της ποδηλασίας στο Eurosport!

Ο 3 φορές νικητής του Γύρου Γαλλίας και 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα δώσει το παρών στους κορυφαίους αγώνες της σεζόν για ...



Ο 3 φορές νικητής του Γύρου Γαλλίας και 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα δώσει το παρών στους κορυφαίους αγώνες της σεζόν για την επέτειο των 25 χρόνων του Eurosport!

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2014 – Το Eurosport ενισχύει τη θέση του ως η “Εστία της Ποδηλασίας” με τη συμφωνία με τον Greg LeMond!

Ο Αμερικανός θρύλος της ποδηλασίας έρχεται να προστεθεί στην εντυπωσιακή ομάδα των ζωντανών μεταδόσεων του Eurosport για να προσφέρει τις αναλύσεις του σε σπουδαίους αγώνες όπως το Paris-Roubaix, Giro d’Italia και Tour de France στις 54 τηλεοπτικές αγορές του καναλιού με αποκλειστική παρουσία στο ειδικά αφιερωμένο σόου “LeMond on Tour”. Επίσης θα εμφανίζεται στο νέο μηνιαίο σόου “LeMond of Cycling” που ξεκινά στις 9 Απριλίου και την ανάλυση των μεγάλων Γύρων του 2014!

Ο Greg LeMond κατακτούσε την δημοφιλέστερη νίκη του στον Γύρο Γαλλίας ακριβώς πριν από 25 χρόνια, το 1989, όταν και ιδρυόταν το Eurosport! Τέλειος συντονισμός για τους εορτασμούς της επετείου του καναλιού για τα 25 έτη παρουσίας του!

Ο Αμερικανός βρίσκει στο Eurosport και τους υπόλοιπους πρεσβευτές του καναλιού σε σπουδαία αθλήματα, όπως τον 7 φορές νικητή Grand Slam, Mats Wilander στο τένις, τον Ολυμπιονίκη των 100 μέτρων, Maurice Greene στον στίβο, τον 3 φορές Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Pieter van den Hoogenband, τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του σνούκερ, Ronnie O’ Sullivan και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Αλπικού Σκι, Didier Cuche.

Ειλικρινής και παθιασμένος με το άθλημα της ποδηλασίας, ο LeMond δεν έχει προσφέρει ξανά στο παρελθόν τις γνώσεις του στο τηλεοπτικό κοινό, γεγονός που ενισχύει τον ενθουσιασμό της συνεργασίας του με το Eurosport και τις προοπτικές που ανοίγονται στους τηλεθεατές του καναλιού και τους φίλους του αθλήματος. Παράλληλα θα είναι σε θέση να εκπροσωπήσει με το δικό του στιλ τις αλλαγές στην τηλεοπτική ποδηλατική μετάδοση και την επέκταση του αθλήματος σε ένα ευρύτερο κοινό από την εποχή της αγωνιστικής του δράσης με την βελτιωμένη τηλεοπτική παραγωγή και ανάλυση που προσφέρει το Eurosport τα τελευταία 25 χρόνια.

“Αισθάνομαι πως είναι η καλύτερη στιγμή να επιστρέψω στην καρδιά της ποδηλασίας και για μένα υπήρχε μονάχα ένα μέρος για να το κάνω, το Eurosport”, εξήγησε ο LeMond, προσθέτοντας: “Πάντοτε έλεγα τη γνώμη μου και αισθάνομαι πως τώρα το άθλημα είναι σε εξαιρετική θέση, άρα ο συντονισμός μας είναι τέλειος. Λατρεύω την αμοιβαία εκτίμηση με τους Ευρωπαίους φίλους του αθλήματος και ανυπομονώ να ζήσω μαζί τους τους μεγαλύτερους αγώνες της χρονιάς με την ομάδα του Eurosport. Μου φαίνεται απίστευτο πως έχουν περάσει 25 χρόνια από τη νίκη μου στον Γύρο Γαλλίας. Το 1989 ήταν μια σπουδαία χρονιά για την ποδηλασία και είναι κάτι το ιδιαίτερο για μένα να γνωρίζω πως την ίδια χρονιά πρωτοπαρουσίασε τον αγώνα το Eurosport”.

“Πρόκειται για μια καταπληκτική ιστορία, το ότι ο Greg ήταν ο πρώτος νικητής του πρώτου Γύρου Γαλλίας που μετέδωσε ζωντανά το Eurosport, τότε το 1989 και τώρα τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Eurosport, γιορτάζοντας την 25η επέτειό μας”, δήλωσε ο Arnaud Simon, Διευθυντής τηλεοπτικού περιεχομένου του ομίλου Eurosport, προσθέτοντας: “Πρόκειται για μια εμβληματική φυσιογνωμία της ποδηλασίας και προστίθεται σε μια τρομερή ομάδα πρώην πρωταθλητών στην ονειρεμένη ομάδας των ειδικών αναλυτών μας. Φαίνεται ξεκάθαρα πως το Eurosport αναζητά συνεχώς νέους τρόπους βελτιστοποίησης του προγράμματος και περισσότερες επιλογές για τους τηλεθεατές, ώστε να απολαύσουν και να κατανοήσουν ακόμα βαθύτερα το άθλημα που αγαπούν”.

“Είμαστε υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τον Greg στο Eurosport, την εστία της ποδηλασίας”, σχολίασε ο Stefano Bernabino, Διευθυντής Ποδηλασίας στο Eurosport, εξηγώντας: “Είναι ένας θρύλος της ποδηλασίας που άφησε μερικές από τις πιο ανεξίτηλες συγκινήσεις στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ο καλύτερος ολ αράουντ ποδηλάτης των τελευταίων δεκαετιών, συνδυάζοντας αποτελεσματικότητα στις αναβάσεις και στις χρονομετρήσεις, αλλά και με μια έμφυτη ικανότητα στην στρατηγική, ο Greg LeMonde υπήρξε ένας πραγματικός πρωταθλητής εντός και εκτός αγώνων. Υπήρξε πρωτοπόρος στην τεχνολογική έρευνα και την ανάπτυξη του ποδηλατικού εξοπλισμού, κρατώντας τις καθαρές αξίες του για το άθλημα και τον κόσμο του αθλητισμού. Η ασύγκριτη αγωνιστική του εμπειρία, το χάρισμα και η ξεχωριστή του ματιά για το άθλημα εμπλουτίζουν την ήδη περιεκτική τηλεοπτική ποδηλατική κάλυψή μας”.

Κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 1979, ο LeMond επιβεβαιώνει το πλήρες αγωνιστικό του εκτόπισμα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών το 1983. Έναν χρόνο αργότερα ακολουθεί η Λευκή Φανέλα του καλύτερου νέου ποδηλάτη στο ντεμπούτο του στον Γύρο Γαλλίας το 1984, εντυπωσιάζοντας με την ολ αράουντ ικανότητά του στο σπριντ, την ανάβαση και το χρονόμετρο.

Δύο χρόνια αργότερα μάχεται με ολόκληρο το πέλοτον στον Γύρο Γαλλίας και με τον συναθλητή του, Bernard Hinault για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτο του μεγάλου γύρου το 1986.

Μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα το 1987, επιστρέφει για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του στον Γύρο Γαλλίας το 1989 με την θρυλική διαφορά των 8 δευτερολέπτων –την μικρότερη της ιστορίας- από τον Γάλλο Laurent Fignon στο τελευταίο ετάπ χρονομέτρησης.

Στη συνέχεια γίνεται ένας από τους μόλις 5 ποδηλάτες που κερδίζουν Γύρο Γαλλίας και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου την ίδια χρονιά με τη νίκη του στο Chambery. Το 1990 κερδίζει τον τρίτο του Γύρο Γαλλίας και αποσύρεται το 1994.

Η ποδηλατική πρόταση του Eurosport σ’ αυτή την επετειακή χρονιά περιλαμβάνει περισσότερους από 40 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων 24ων UCI World Tour, τις σπουδαιότερες κλασικές της άνοιξης, μονοήμερους αγώνες και τους 3 μεγάλους Γύρους, Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας, ξεπερνώντας τις 1500 ώρες μετάδοσης!

Απολαύστε την ποδηλατική σεζόν με την συντροφιά του Greg LeMond!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση