GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γκιουλ: «Η κυβέρνηση θα άρει την απαγόρευση του Twitter»

Την απαγόρευση της λειτουργίας του Twitter στην Τουρκία θα άρει η τουρκική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αμπ...



Την απαγόρευση της λειτουργίας του Twitter στην Τουρκία θα άρει η τουρκική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.
«Δεν είναι νομικά εφικτό να κλείνουμε το ίντερνετ και πλατφόρμες όπως το Twitter» δήλωσε ο Γκιουλ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν από την αναχώρησή του για μια επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το πρόβλημα σύντομα θα λυθεί» επισημαίνοντας ότι η εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσέλαβε δικηγόρο στην Τουρκία ώστε να διαπραγματευτεί με τις τουρκικές Αρχές.
«Το Twitter δεν είχε κανέναν εκπρόσωπο στην Τουρκία. Θα πρέπει να υπάρχουν καλοί δίαυλοι επικοινωνίας με τέτοιες μεγάλες εταιρείες. Πλέον έχουν έναν δικηγόρο εδώ που ενεργεί για λογαριασμό της εταιρείας».

Υπέρμαχος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο Γκιουλ, κατήγγειλε μέσω Twitter την Παρασκευή την απαγόρευση χρήσης του μέσου από την κυβέρνηση, που είχε ως αποτέλεσμα αυτό να βυθιστεί στο «σκοτάδι».
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πολλοί χρήστες του Twitter διαπίστωσαν ότι ήταν πλέον αδύνατη η πρόσβαση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στην οθόνη του υπολογιστή τους εμφανιζόταν ένα μήνυμα της κεντρικής αρχής Τηλεπικοινωνιών, η οποία δικαιολογούσε την πρωτοφανή λογοκρισία βάσει απόφασης των δικαστικών αρχών.
Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε προαναγγείλει, λίγες ώρες νωρίτερα, την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας, από το βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ότι είναι αποφασισμένος «να ξεριζώσει το Twitter», τονίζοντας ότι ποσώς τον ενδιαφέρει τι θα πει η διεθνής κοινότητα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση