GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουρές από το ταμείο έως και τα... πεζοδρόμια στη Ξάνθη [Video]

-Συμμετέχουν από τα μέσα της εβδομάδας στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί της πόλης... -Οι ουρές ξεκινούν από το ταμείο κα...



-Συμμετέχουν από τα μέσα της εβδομάδας στην απεργία διαρκείας οι φαρμακοποιοί της πόλης...
-Οι ουρές ξεκινούν από το ταμείο και φτάνουν έως και τα... πεζοδρόμια

Ουρές ασθενών έξω από τα φαρμακεία ασφαλείας που λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας διαρκείας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Ξάνθης σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως είναι γνωστό οι φαρμακοποιοί πανελλαδικά έχουν κατεβάσει ρολά επ' αόριστον αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που προωθεί η κυβέρνηση και τα όσα προβλέπονται για τον κλάδο των φαρμακοποιών αλλά και το φάρμακο. Ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Ξάνθης αποφάσισε να συμμετάσχει και αυτός στην απεργία, ενώ σε καθημερινή βάση λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας στα οποία ωστόσο καταφεύγουν το σύνολο των πολιτών.

Έτσι σχηματίζονται ουρές που φτάνουν ως τα πεζοδρόμια, με τους καταναλωτές να αναμένουν ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν και να λάβουν τα φάρμακά τους. Τα φαρμακεία της Ξάνθης που έχουν κατεβάσει ρολά έχουν αναρτήσει στην είσοδό τους τόσο ένα ενημερωτικό σημείωμα για τους λόγους της απεργίας τους όσο και τη λίστα με τα φαρμακεία ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης επισημαίνουν για την κινητοποίησή τους πως “ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ξάνθης στη Γενική Συνέλευση που έγινε την Τετάρτη 26.03.2014 αποφάσισε τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική απεργία αντιδρώντας έτσι,

1.στην επιχειρούμενη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης με τις, σε μια νύχτα, ξαφνικές και αρνητικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου που κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στη βδομάδα.
2.στην αντιμετώπιση του φαρμάκου ως απλού εμπορικού προϊόντος, με πρώτο και κύριο θύμα τον Έλληνα ασθενή.
3.στην υπονόμευση, στον αφανισμό και στη χειραγώγηση του φαρμακευτικού κλάδου και των φαρμακείων μας, δίνοντας το δικαίωμα να εισχωρεί ο κάθε μεγαλοϊδιώτης και στο 99% του μετοχικού κεφαλαίου των φαρμακείων, να έχει όσα φαρμακεία θέλει και να συστεγάζεται μέσα σε όποιο κατάστημα θέλει με όσα τ.μ. επιθυμεί,
4.στην πλήρη απορύθμιση των κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων όλου του ιστού της χώρας μας.
ΑΠΑΙΤΕΙ
1.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
2.ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
3.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΥΨΗ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ”.

Λουράντος: 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, εξαπέλυσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δηλώνοντας χαρακτηριστικά «θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου», προαναγγέλλει ουσιαστικά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Για να συμπληρώσει με νόημα «έρχονται εκλογές».
«Είμαστε απέναντί σας», είπε ο κ. Λουράντος, «11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας», σημείωσε, ενώ κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν ότι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και ότι «δεν είναι αρνιά σε μαντρί κομμάτων».
thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση