GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"WiFi router και θερμοστάτης καλοριφέρ"

Προχθές ανακάλυψα κατά λάθος κάτι που με ανησύχησε αρκετά: Το router του wifi το έχω στο σπίτι σε ένα σημείο περίπου... ένα μέτρο απ...


Προχθές ανακάλυψα κατά λάθος κάτι που με ανησύχησε αρκετά: Το router του wifi το έχω στο σπίτι σε ένα σημείο περίπου... ένα μέτρο απόσταση από τον θερμοστάτη-ρυθμιστή του καλοριφέρ. Επειδή όμως όταν πηγαίνω στα πίσω δωμάτια το σήμα δεν είναι καλό, το τοποθέτησα σε ένα σημείο πιο ψηλά, και στους 5 - 10 πόντους από τον θερμοστάτη. Παρατήρησα λοιπόν, ότι όσο το router ήταν σε εκείνη τη θέση, ο θερμοστάτης δεν λειτουργούσε! Για την ακρίβεια, λειτουργούσε, αλλά "διάβαζε" θερμοκρασία υψηλότερη από αυτήν που πραγματικά υπήρχε στον χώρο, με αποτέλεσμα να μην δίνει σήμα στο καλοριφέρ να δουλέψει ώστε να ζεστάνουν τα σώματα. Αυτό το παρατήρησα σε μια περίοδο 3-4 ημερών, όπου ο καιρός δεν είχε δραματικές αλλαγές. Με άλλα λόγια λοιπόν, η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία που εκπέμπει το router, ο θερμοστάτης την αντιλαμβάνεται είτε ως θερμότητα, είτε ως παρεμβολή (που το βγάζει εκτός λειτουργίας) στα ηλεκτρονικά του.
Δεν ξέρω αν θέλω να μάθω, πως τυχόν αντιλαμβάνεται ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ την ίδια Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία την οποία "τρώμε" επί σωρεία συνεχών ωρών (ή και ημερών) έκθεσης, μέσα στο σπίτι μας.
Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει το router να βρίσκεται τουλάχιστον 3-4 μέτρα μακριά από ΕΜΑΣ, και να το κλείνουμε όταν πραγματικά δεν το χρειαζόμαστε, ή αν είναι να δουλέψουμε κοντά στο router να το κάνουμε με καλωδιωτή σύνδεση, και όχι ασύρματη.
Για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία ισχύει ο νόμος του Αντιστρόφου Τετραγώνου: Το ποσό της ακτινοβολίας που δεχόμαστε, είναι ανάλογο με την ρίζα της απόστασης. Δηλαδή όσο πιο μακριά είμαστε από οποιαδήποτε πηγή ακτινοβολίας, τόσο καλύτερο (και ας έχει "μια γραμμούλα λιγότερο" σήμα... Θα έχουμε "μια γραμμούλα παραπάνω" χρόνο ζωής...). Το ίδιο ισχύει και για όλες τις πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που έχουμε στο σπίτι, με "τις χειρότερες" να είναι:
Πρώτο και χειρότερο: Πιστολάκι μαλλιών (ΝΑΙ, είναι το χειρότερο από όλα, γιατί το χρησιμοποιούμε ακριβώς δίπλα στο κεφάλι μας). Όλοι οι περιστροφικοί κινητήρες, παράγουν Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, ανάλογη της ισχύος τους. Έτσι, μεγάλο ποσό ακτινοβολίας παράγει και το αυτοκίνητο, του οποίου ο κινητήρας βρίσκεται περίπου στο 1 μέτρο από το σώμα μας, αλλά στην περίπτωση αυτή ο σκελετός του οχήματος επιφέρει μια σχετική μόνωση.
Δεύτερο: Κινητό (για τον ίδιο λόγο με το πιστολάκι - πολύ κοντά στο κεφάλι). Λύση; Ακουστικά - μικρόφωνο ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ. κΚαι το bluetooth ακτινοβολία είναι, άλλου μήκους κύματος, λιγότερο επιβλαβής, αλλά και πάλι είναι.
Τρίτο: Φούρνος μικροκυμάτων - βάλτο να ζεστάνει, και φύγε σε άλλο δωμάτιο! Σοβαρά!
Αναγνώστης

2 σχόλια

  1. Αν για όλα αυτά έχετε αποδείξεις, δηλαδή το κατέχετε το θέμα, να μας τις εκθέσετε, διαφορετικά είστε και σεις πολύ επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν έχεις αντιρήσεις σε όσα λέει το άρθρο να μας τις εκθέσεις ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι. Αλλιώς είσαι και εσύ πολύ επικίνδυνος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση