GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Λέσβο

Εξαρθρώθηκε, χθες (18-04-2014) στη Μυτιλήνη, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης......




Εξαρθρώθηκε, χθες (18-04-2014) στη Μυτιλήνη, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης...
σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης και την Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που διέπραττε συστηματικά, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, στη Μυτιλήνη και σε χωριά της Λέσβου.

Συνελήφθησαν, τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 27 και 31 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος τριών (3) ακόμη ομοεθνών - συνεργών τους - ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές της Χώρας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή «Πυργί» της Λέσβου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν δύο κουκούλες, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι προαναφερόμενοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης.

Όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες και τρεις ακόμη ομοεθνείς τους, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο (19) τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις σε διάφορες οικίες. Πιο συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν στην πόλη της Μυτιλήνης και τις περιοχές, Αλυφαντά, Πάμφιλα, Πληγώνι, Αφάλωνας, Κεραμειά, Ίππειος και Παναγιούδα της Λέσβου.

Ως προς τη μεθοδολογία και τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εντόπιζαν οικίες, σε αραιοκατοικημένες κυρίως περιοχές και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών τους, παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία μπαλκονόπορτες και παράθυρα και ακολούθως αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Στην αυλή της οικίας, όπου διέμεναν οι δράστες, στη Μυτιλήνη βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και αντικειμένων το μετέφεραν στη χώρα καταγωγής τους. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επίσης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το όποιο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μετακινήσεις τους, (2) πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης, (2) κουκούλες, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται το νόμιμο της παραμονής τους στη Χώρα, το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες – συναφείς πράξεις.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση