GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Εκταμιεύθηκαν τα 150 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε σήμερα από το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας η εκταμίευση της δόσης των 150 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, σε σ...



Εγκρίθηκε σήμερα από το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας η εκταμίευση της δόσης των 150 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, σε συνέχεια... της έγκρισης της τρίτης τριμηνιαίας αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, από το Εurogroup.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Κλάους Ρέκλινγκ, η εκταμίευση αυτή είναι προϊόν της επιτυχούς αξιολόγησης και της δέσμευσης των Αρχών στο πρόγραμμα. «Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δυναμική των μεταρρυθμίσεων, καθώς παραμένουν σημαντικές προκλήσεις μπροστά μας» κατέληξε.

Με τη σημερινή εκταμίευση, το ποσό που έχει λάβει έως τώρα η Κύπρος από την Ευρωζώνη ανέρχεται σε 4,75 δισ. ευρώ από τα συνολικά 9 δισ. ευρώ, που αποτελούν τη συμμετοχή της Ευρωζώνης. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί τμηματικά μέχρι το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση