GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ με τον υπουργό Μιχελάκη: Ο προφυλακισμένος Πάλλης τον χρημάτισε; Τι έγραφε ως βουλευτής σε Ερώτηση, κατά του Ρέστη, τον Φεβρουάριο 2013...

Ο υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατηγορείται ότι στις αρχές του 2013, χρηματίστηκε με την ιδιότητα του βουλ...

Ο υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης κατηγορείται ότι στις αρχές του 2013, χρηματίστηκε με την ιδιότητα του βουλευτή από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, για να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή σε βάρος του πρώην συνεταίρου του τελευταίου, εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη!

Αυτό αναφέρει το περιοδικό HOT DOC που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη, αποκαλύπτοντας ότι σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς με την παρουσία εισαγγελέα στα γραφεία του έγκλειστου σήμερα στις φυλακές Κορίνθου Α. Πάλλη, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες περιέγραφαν το χρηματισμό του νεοδημοκράτη τότε βουλευτή, Γ. Μιχελάκη, προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου σε βάρος επιχειρηματικών αντιπάλων του.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει το HOT DOC για την υπόθεση αυτή έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία διαβιβάστηκε από τον περασμένο Δεκέμβρη στο Άρειο Πάγο για να αποσταλεί μέσω - του υπουργείου Δικαιοσύνης - στη Βουλή, προκειμένου να συζητηθεί η άρση ασυλίας του Γ. Μιχελάκη.

Όπως υποστηρίζει ωστόσο το HOT DOC:

«Το Δεκέμβριο, η δικογραφία φαίνεται να φεύγει για τον Άρειο Πάγο, αλλά χάνεται. Τέσσερις μήνες μετά και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν πήγε.

Από τα επίσημα έγγραφα της Βουλής φαίνεται πως ως τις 3 Απριλίου δεν είχε πάει η δικογραφία. Σε συνομιλία που είχαμε με τον διευθυντή του υπουργού Δικαιοσύνης, υποστήριξε πως δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή.

Μέσα σε μία διαδρομή που είναι νομικά σαφής προσδιορισμένη και γεωγραφικά αποτελεί μια απλή διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, η δικογραφία και η ευθύνη έχουν χαθεί.

Επειδή τα επιχειρήματα «θυμάμαι» ή «δεν θυμάμαι» δεν προβλέπονται ούτε από το νόμο, ούτε από την ηθική και τη λογική. Επειδή μιλάμε για δημόσια πρόσωπα για τα οποία οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι.

Επειδή δεν τους φτάνει ούτε η ασυλία που έχουν θεσμοθετήσει και η ατιμωρησία για τα αδικήματά τους.

Επειδή έχουν το θράσος να μηνύουν πολίτες και δημοσιογράφους που τους ελέγχουν, όπως οφείλουν άλλωστε, καταλαβαίνει κάποιος πως δεν είναι ένα «θέμα Μιχελάκη» αλλά θεσμικής ή μάλλον παραθεσμικής λειτουργίας.

Το ένα θέμα είναι αν ο υπουργός έχει χρηματιστεί. Αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη και έπρεπε η απονομή της να είναι σύντομη για να μην είναι σε ομηρία ο βουλευτής.

Το δεύτερο θέμα είναι πως ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν απαντούν σε όλα αυτά, απαξιώνοντας τη λειτουργία του Τύπου και το Δημόσιο συμφέρον. Είναι αδιανόητο ο κύριος Σαμαράς να βγαίνει μόνο για να φωτογραφηθεί με τη Μέρκελ, αλλά να είναι αδιάφορος στο αν κάποιος υπουργός του χρηματίζεται όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς.

Το βασικό όμως θέμα είναι τι συμβαίνει μεταξύ Δικαιοσύνης και πολιτικών προσώπων. Πώς ένας δημοσιογράφος όταν αποκαλύπτει την αλήθεια, δικάζεται δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα μετά από έφεση της Εισαγγελίας, αλλά η δικογραφία για τον υπουργό χάνεται σε μια διαδρομή δύο χιλιομέτρων και τριών γραφείων;

Για τον Γιάννη Μιχελάκη μπαίνει σοβαρό θέμα. Για την κυβέρνηση όμως και τον πρωθυπουργό μπαίνει το σοβαρότερο».


Η επίμαχη ερώτηση του Γ. Μιχελάκη για τον Ρέστη

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο 2013 ο Γιάννης Μιχελάκης είχε καταθέσει στη Βουλή ερώτηση για τις δραστηριότητες του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, η οποία ανέφερε τα εξής:
«Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2013
Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη και Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
ΘΕΜΑ: Κανένας μεγαλοοφειλέτης στο απυρόβλητο

Κύριε Υπουργέ,
Ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Νταβλούρος κατέθεσε στη Βουλή την 31η Ιανουαρίου 2013 Επίκαιρη Ερώτηση, στην οποία καταγγέλλει ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η εταιρεία “Ronda Shipmanagement Inc” βάσει ψευδών δηλώσεων ενός εκ των ιδιοκτητών της εντασσόταν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Α.Ν. 89/1967 δηλώνοντας ότι αποκομίζει έσοδα από ένα πλοίο με την επωνυμία “Lotus”, το οποίο όμως σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Προξενικού Λιμενάρχη του Τόκυο ανήκε σε Ιάπωνα πολίτη.

Σε συνέχεια της Επίκαιρης Ερώτησης του συναδέλφου μου και σε περίπτωση που ευσταθεί η ανωτέρω καταγγελία, προκύπτει εύλογα το ερώτημα εάν έχει διερευνηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη τυχόν εμπλοκή στην εν λόγω υπόθεση του φερόμενου ως συνιδιοκτήτη της εταιρείας “Ronda Shipmanagement Inc” γνωστού εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη.

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας η ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά επέβαλε στην εταιρεία συμφερόντων του κ. Ρέστη «Φάντομ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» δυνάμει της υπ’ αριθμ. 409/6-12-2011 απόφασης, πρόστιμο συνολικού ύψους 31.455.970 ευρώ για εικονικά συμβόλαια που είχαν συνταχθεί με σκοπό την αγορά δύο μεγάλων κεντρικών ακινήτων στη Γλυφάδα το Μάιο και τον Οκτώβριο του 2008, το οποίο όμως ο εφοπλιστής αρνείται να καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο.

Επιπρόσθετα στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι εκκρεμεί εις βάρος του κ. Ρέστη ποινική δικογραφία για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος (άρθρα 17, 18 και 19 του Ν 2523/1997), όπως προκύπτει από το υπ’ αριθμ. ΑΟΙΕ/2010/492 έγγραφο της Αντεισαγγελέως κας Πόπης Παπανδρέου, με το οποίο η εισαγγελική λειτουργός ζητεί από το ΣΔΟΕ τη διενέργεια έρευνας "προς διερεύνηση της ουσιαστικής βασιμότητας των καταγγελλομένων περί τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων".

Περαιτέρω εντύπωση προκαλούν τα σοβαρά προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας συμφερόντων του κ. Ρέστη First Business Bank (FBBank), που επισημαίνονται στα υπ’ αριθμ 1395/12-6-2012 και 1714/13-7-2012 σχετικά έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος και αποδίδονται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε σημαντικό βαθμό στα δάνεια που χορηγήθηκαν αφειδώς σε εταιρείες συμφερόντων των μετόχων της Τράπεζας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά της.

Επειδή με αφορμή την κρίση έχει επιβληθεί μια σειρά επώδυνων και δυσβάστακτων μέτρων, εξαιτίας των οποίων η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Επειδή εξ αυτού του λόγου σήμερα περισσότερο από ποτέ ο χειμαζόμενος από την οικονομική κρίση ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανεχθεί φαινόμενα ατιμωρησίας μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
Ευσταθούν τα παραπάνω δημοσιεύματα ;
Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και που οφείλεται η καθυστέρηση, η οποία φέρεται να έχει ήδη σημειωθεί ;
Εκκρεμούν διώξεις και ποιες ακριβώς εις βάρος του κ. Βίκτωρα Ρέστη ;
Έχουν επιβληθεί εις βάρος του τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα ;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης»


http://directnews.gr/politics/44751-o-profulakismenos-epixeirhmatias-anastasios-pallhs-xrhmatise-ton-giannh-mixelakh.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση