GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλο σκάνδαλο στο ΕΜΠ: Φοροδιαφυγή 21 εκατ. ευρώ

Το ΣΔΟΕ εντόπισε φοροδιαφυγή 21 εκατ. ευρώ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τι λέει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα. Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ&quo...

Το ΣΔΟΕ εντόπισε φοροδιαφυγή 21 εκατ. ευρώ στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τι λέει σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα.
Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", σύμφωνα με τα στελέχη των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών η "εξαφάνιση" αυτών των χρημάτων αντιστοιχεί σε φοροδιαφυγή της τάξης των 21 εκατ. ευρώ από το ΕΜΠ.
Οι έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα συνεχίζονται υπό τη συνδρομή και των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών καθώς θα πρέπει να ερευνηθεί που κατέληξαν αυτά τα χρήματα που έχουν αποκρυφθεί από τις φορολογικές δηλώσεις του Ιδρύματος.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαρτίου το ΣΔΟΕ είχε ανακαλύψει "μαύρη τρύπα" 1,5 εκατ. ευρώ στο ΕΜΠ η οποία ωστόσο διευρύνθηκε από την περαιτέρω έρευνα.

Διαψεύδει το ΕΜΠ

Αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με “μεγάλο σκάνδαλο στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο”, για τη μη δήλωση εισπράξεων από Ερευνητικά Προγράμματα του Ιδρύματος, το Ίδρυμα αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή του:
"Ανέκαθεν ο Ειδικός Λογαριασμός υποβάλλει σχολαστικά δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ως «Νομικό Πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» σε πλήρη συμμόρφωση με την οικεία νομοθεσία, ουδέποτε δε μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί κανένα θέμα από τις Φορολογικές Αρχές. Όλα ανεξαιρέτως τα έσοδα έχουν πλήρως αναγραφεί στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις και έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία μας. Μετά τον έλεγχο του Σ.∆.Ο.Ε. τον περασμένο μήνα, ακολουθεί ήδη η νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία για τη στήριξη των θέσεων του Ειδικού Λογαριασμού του Ιδρύματος ο οποίος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία εξαντλεί πλήρως τις φορολογικές του υποχρεώσεις".
Πηγή: www.news247.gr

2 σχόλια

  1. ΤΙ ΛΕΕΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΜΗΛΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση