GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όμηροι του ΦΑΠ παραμένουν 4.000 φορολογούμενοι του Ψυχικού

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για χιλιάδες φορολογούμενους του Ψυχικού η ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας...


Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για χιλιάδες φορολογούμενους του Ψυχικού η ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2012-2013 από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Για την νέα εκκαθάριση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2012 και 2013 ελήφθησαν υπόψη οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων και οι συντελεστές αυξομείωσης, όπως είχαν αναπροσαρμοσθεί και ίσχυαν στις 31 Δεκεμβρίου 2008, και ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι ανέμεναν πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα τους βεβαιωνόταν πιστωτικό υπόλοιπο το οποίο θα συμψηφιζόταν εν συνεχεία με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και το συμπληρωματικό φόρο ακινήτων του 2014.
Αντί αυτού όμως οι φορολογούμενοι ήλθαν αντιμέτωποι ακόμη και με νέες χρεώσεις, καθώς η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν αφαίρεσε το ποσό της νέας εκκαθάρισης (μικρότερο) από το ποσό της παλαιάς εκκαθάρισης (μεγαλύτερο) με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο για περίπου 4.000 φορολογουμένους το εάν δικαιούνται επιστροφή φόρου και πόση θα είναι αυτή. Μάλιστα, στις περιπτώσεις φορολογουμένων που είχαν πληρώσει μέρος του ΦΑΠ 2013 παρά το γεγονός ότι το ποσό που είχε καταβληθεί υπερκαλύπτει το φόρο μετά τη νέα εκκαθάριση οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα αφενός δεν διαγράφονται, αφετέρου σε αυτά προστίθεται και το προϊόν της νέας εκκαθάρισης.
Το πλέον ακατάληπτο είναι το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επικαλούμενη το δημόσιο λογιστικό δηλώνει πως δεν μπορεί αυτόματα να υπολογίσει την επιστροφή του φόρου ανά δικαιούχο στη βάση της νέας εκκαθάρισης και ότι η διαδικασία θα πρέπει να δρομολογηθεί χειροκίνητα μέσω της ΔΟΥ Ψυχικού.
Αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο 4.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβουν στην οικία εφορία για την αναγνώριση του πιστωτικού υπολοίπου, αλλά και ενδεχομένως για τον συμψηφισμό με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κάποιοι από αυτούς αφενός δεν θα μπορούν να προχωρούν σε μεταβιβάσεις ακινήτων, αφετέρου δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση