GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: 55 νέες οικιστικές μονάδες για πρόσφυγες

Η Κυβέρνηση, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο και τις ευπαθείς ομάδες του πλη...



Η Κυβέρνηση, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε χαιρετισμό του, στην εκδήλωση για παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 55 νέων οικιστικών μονάδων στον κυβερνητικό οικισμό Αγ. Αθανασίου στη Λεμεσό, ο κ. Χάσικος είπε πως συγκεκριμένα πρόκειται για δεκαεννέα (19) διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου, είκοσι επτά (27) διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων, οκτώ (8) διαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων και ένα (1) διαμέρισμα των τεσσάρων υπνοδωματίων.

Όπως είπε ο Υπουργός Εσωτερικών, «τα πενήντα πέντε (55) διαμερίσματα που θα παραχωρηθούν, σήμερα, αποτελούν προς το παρόν τα τελευταία που παραχωρούνται με το σχέδιο αυτό», σημειώνοντας ότι «μετά το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην εθνική μας οικονομία, η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αναστείλει ορισμένα σχέδια για εκτοπισμένους, όπως παραχώρηση νέων οικοπέδων για σκοπούς αυτοστέγασης».

Επίσης, ανέφερε ότι προς το παρόν, ανεστάλη και η ανέγερση νέων Οικιών και Πολυκατοικιών σε Κυβερνητικούς Οικισμούς. Εφόσον με το καλό, πρόσθεσε, καλυτερέψουν στο μέλλον τα οικονομικά του Κράτους, τότε θα γίνουν νέοι σχεδιασμοί προς όφελος του προσφυγικού κόσμου.
«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την οικονομική στενότητα, το 2013 δαπανήθηκε ένα ποσό της τάξης των €4.560.000, για συμπλήρωση εργασιών και υποχρεώσεων μας στους Κυβερνητικούς Οικισμούς. Επίσης, στο φετινό προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται περίπου €4 εκατομμύρια για επιδιορθώσεις σε Κυβερνητικούς Οικισμούς και €4.4 εκατομμύρια για έργα σε συνοικισμούς Αυτοστέγασης», είπε.

Ανέφερε ακόμα πως «συνεχίζονται, ακόμη, διάφορα έργα που βοηθούν το προσφυγικό κόσμο όπως τοποθέτηση ανελκυστήρων και ραμπών σε πολυκατοικίες σε διάφορους Οικισμούς σε όλη την Κύπρο», για να προσθέσει πως «συνεχίζεται, επίσης, το σχέδιο για επιδότηση ενοικίων σε δικαιούχους».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμα πως το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα προχωρήσει, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, σε κατακύρωση των προσφορών για γενική συντήρηση των κυβερνητικών οικισμών σε όλες τις Επαρχίες, δηλαδή μια προσφορά για Λευκωσία, μια για Λεμεσό -Πάφο και μια για Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο.

Επιπλέον, είπε ότι τους επόμενους μήνες, το Τμήμα Πολεοδομίας και πάλιν θα προχωρήσει στην κατακύρωση μιας άλλης Προσφοράς για αποχετευτικά έργα, ώστε να καταστεί δυνατή η σύνδεση των προβληματικών κατοικιών και πολυκατοικιών σε πρώτο στάδιο και αργότερα όλων των υποστατικών με τα Κεντρικά Αποχετευτικά των Πόλεων.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση