GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβάστε γιατί ΔΕΝ πρέπει να πίνουμε καφέ μετά τις 5 το απόγευμα

Μπορεί να τον αγαπάμε, μπορεί να είμαστε εθισμένοι μαζί του, και να... αποτελεί το ρόφημα αυτό μία καθημερινή και ευεργετική συνήθει...

Μπορεί να τον αγαπάμε, μπορεί να είμαστε εθισμένοι μαζί του, και να...

αποτελεί το ρόφημα αυτό μία καθημερινή και ευεργετική συνήθεια, όμως ο καφές μετά τις 5 το απόγευμα, βλάπτει σοβαρά τον ύπνο μας.

Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Μίσιγκαν στην Daily Mail, σημειώνοντας ότι η καφεΐνη συνδέεται τελικά με διαταραχές στον ύπνο.

Η επίδραση του ροφήματος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έξι ώρες μετά την κατανάλωσή του, με αποτέλεσμα ακόμη και ένας καφές μετά τη δουλειά να επηρεάσει τον ύπνο σας τη νύχτα.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής ψυχιατρικής Christopher Drake από το πανεπιστήμιο Wayne του Μίσιγκαν στη Daily Mail, «οι άνθρωποι τείνουν να μην αντιλαμβάνονται τόσο τις επιδράσεις που έχει η καφεΐνη στον ύπνο, όταν πίνουν έναν καφέ από το απόγευμα και μετά».

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα δεδομένα από 12 ανθρώπους, οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα στον ύπνο, και οι οποίοι κλήθηκαν να διατηρήσουν το κανονικό τους πρόγραμμα και ρυθμούς καθημερινότητας, ωστόσο τους ζήτησαν να παίρνουν τρία χάπια καφεΐνης την ημέρα επί τέσσερις ημέρες έξι ώρες πριν κοιμηθούν, το επόμενο τρεις ώρες πριν κοιμηθούν και στη συνέχεια το τελευταίο αμέσως πριν τον ύπνο.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Sleep Medicine, είναι η πρώτη που μελετά τις επιδράσεις συγκεκριμένης δόσης καφεΐνης που λαμβάνεται διαφορετικές ώρες πριν από τον ύπνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση