GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατροί του Κόσμου: Παγκόσμια ημέρα για την υγεία με 3.000.000 ανασφάλιστους!

"Δεν είναι αριθμοί, είναι ονόματα", επισημαίνουν σε δελτίο τύπου τους οι Γιατροί του Κόσμου, επικρίνοντας επιπλέον τη...



"Δεν είναι αριθμοί, είναι ονόματα", επισημαίνουν σε δελτίο τύπου τους οι Γιατροί του Κόσμου, επικρίνοντας επιπλέον την πολιτική του υπουργείου Υγείας που οδηγεί σε κατάρρευση το δημόσιο σύστημα Υγείας.

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ | ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ελλάδα, Απρίλιος 2014
3.000.000 ανασφάλιστοι
7.000.000 ασφαλισμένοι αντιμέτωποι με την ανασφάλεια

Δεν είναι αριθμοί, είναι ΟΝΟΜΑΤΑ

Είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, με όνομα και επίθετο, υγεία, οικογένεια, φίλους, γενετικό προφίλ, σχέσεις, προσδόκιμο επιβίωσης, συναισθήματα...

-Είναι ο Θοδωρής Χ. 45 χρονών, με καρκίνο σε εξέλιξη, που πρέπει να κάνει αξονική τομογραφία, που χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία και όμως δεν υπάρχει κανένα Σύστημα Υγείας για να τον περιθάλψει.

-Είναι η μικρή Νικολέτα Β. 4 χρονών, που πάσχει από κρίσεις επιληψίας, ζει με την άνεργη μητέρα της, πρέπει να κάνει εγκεφαλογράφημα και εργαστηριακές εξετάσεις για τα φάρμακα που παίρνει, χρειάζεται φάρμακα και εμβόλια και δεν υπάρχει κανένα Σύστημα Υγείας που να μπορεί να καταφύγει.

-Είναι η Grace E., αιτούσα άσυλο από τη Νιγηρία, που στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, της αρνήθηκαν τον προγραμματισμένο αιματολογικό έλεγχο σε δημόσιο μαιευτήριο, δωρεάν, αναφαίρετο δικαίωμά της από την ισχύουσα νομοθεσία. Δυστυχώς ακόμη 3 νοσοκομεία της αρνήθηκαν δωρεάν εξέταση. Μετά από παρέμβαση των ΓτΚ η Graceεξυπηρετήθηκε από ιδιώτη χορηγό. Κανένα Σύστημα Υγείας δεν υπήρξε γι’ αυτήν και το μωρό της.

-Είναι ο μικρός Άγγελος Γ. 6 χρονών, που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ζει με τους δυο ανέργους γονείς του. Πρέπει να μετράει το σάκχαρο του πολλές φόρες την ημέρα. Χρειάζεται ινσουλίνη και σωστή διατροφή. Ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Χρειάζεται συχνή ιατρική φροντίδα για να μπορεί να ζει την παιδική του ηλικία. Δεν υπάρχει κανένα Σύστημα Υγείας για να τον καλύψει.

-Είναι ο Γιώργος Χ. 50 χρονών, με χρόνια πάθηση του εντέρου, άνεργος με οικογένεια. Πρέπει να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις και βιοψία. Χρειάζεται φάρμακα και ιατρική παρακολούθηση για τις επιπλοκές της νόσου του. Δεν έχει πρόσβαση σε κανένα Σύστημα Υγείας.

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται εκεί ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

Για εμάς είναι ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Ελλάδα 7 Απριλίου του 2014 | Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση