GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι 7 λόγοι που έδιωξαν τον Μόγιες!

Δεν μπήκε στο κλίμα της Μάντσεστερ, ήταν έξω από τα νερά του και ποτέ δεν έπεισε πως είναι σε θέση να δικαιώσει τον Σερ Αλεξ! Η οικ...


Δεν μπήκε στο κλίμα της Μάντσεστερ, ήταν έξω από τα νερά του και ποτέ δεν έπεισε πως είναι σε θέση να δικαιώσει τον Σερ Αλεξ!
Η οικογένεια Γκλέιζερ όταν διαπίστωσε πως ο Μόγιες δεν ήταν ικανός να αντιμετωπίσει τους άλλους μεγάλους της Πρέμιερ Λιγκ και το τεράστιο οικοδόμημα να… τρίζει τον έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες και δεν έμεινε στο εξαετές συμβόλαιό του. Οι οπαδοί ήταν απέναντί του, οι παίκτες το ίδιο, τα αποδυτήρια… κρύα και η Γιουνάιτεντ «φώναζε» για αλλαγή. Η παρουσία του Φέργκιουσον των 13 πρωταθλημάτων και των 2 Champions League στη Μάντσεστερ έγινε αντικείμενο μελέτης από το Harvard Business School. Μήπως θα γίνει το ίδιο και για το σύντομο πέρασμα του Μόγιες; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα λάθη του Μόγιες και τις στιγμές που έδειχναν πως το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο!
Έδιωξε τους συνεργάτες του Σερ Αλεξ
Η νέα πρόκληση στην καριέρα του μεγάλη και πριν ο Ντέιβιντ Μόγιες συνειδητοποιήσει ποια ομάδα ανέλαβε θέλησε να αλλάξει τα πάντα. Αρχή με τον πάγκο της Γιουνάιτεντ και οι στενοί συνεργάτες του Αλεξ Φέργκιουσον είδαν αμέσως την πόρτα της εξόδου. Το δεξί χέρι του Σερ Αλεξ, Μάικ Φίλαν είδε στα τέλη Μαΐου τον Μόγιες να του λέει αντίο, όπως και ο γυμναστής τερματοφυλάκων, Ερικ Στιλ. Παρελθόν αποτέλεσε και ο βοηθός του Φέργκιουσον, Ρενέ Μιούλεστιν. Στη θέση του ήρθαν οι στενοί συνεργάτες του Ντέιβιντ Μόγιες, άνθρωποι εργατικοί, αλλά άπειροι για να στελεχώσουν έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Γιουνάιτεντ. Ετσι, από τα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ έφυγαν άνθρωποι που ήξεραν τα πάντα και η απόφαση του Σκωτσέζου να τα αλλάξει όλα, έφερε με το… καλημέρα τα χειρότερα αποτελέσματα.
Το… εφιαλτικό παζάρι!
Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι εξελίχθηκε σε… εφιάλτη για τη Μάντσεστερ, τα ονόματα πολλά, η λίστα γεμάτη, αλλά οι χειρισμοί «ερασιτεχνικοί». Κανείς δεν περίμενε να κινηθεί όπως ο Σερ Αλεξ, αλλά ο Μόγιες με την… ανοχή της διοίκησης έριχνε τη Μάντσεστερ στα «βράχια». Όπως τονίζουν και οι Βρετανοί, έδειξε αναποφασιστικότητα και απέρριψε παίκτες όπως οι Μπέιλ, Φάμπρεγας και Μπέινς. Κανείς δεν θα ξεχάσει την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, όταν η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να κυνηγά τέσσερις (!) παίκτες, Φάμπρεγας, Ερέρα, Κοεντράο, Μπέινς και φυσικά δεν κατάφερε να αποκτήσει κανέναν. Ετσι, στο… παραένα των μεταγραφών αποφάσισε να τα σπρώξει όλα στον Φελαϊνί, η Μάντσεστερ έδωσε 27.5 εκατ. Λίρες, τέσσερα εκατομμύρια σχεδόν παραπάνω από τη ρήτρα του….
Κακές σχέσεις με παίκτες
Μπορεί Μόγιες και Φαν Πέρσι να διέψευδαν διαρκώς πως ο ένας δεν συμπαθεί τον άλλον, αλλά ο Ολλανδός… ανακουφίστηκε αρκετά με την απόλυσή του. Ο Φαν Πέρσι αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, εντούτοις θεωρήθηκε αδιάφορος απέναντι στον Σκωτσέζο και το ξέσπασμά του ήρθε αμέσως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό! Πολύ κακές σχέσεις και με τον Ράιαν Γκιγκς, αφού δεν του έδωσε τον χρόνο που έπρεπε παρά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις. Η επικοινωνία του με τον Ουαλό σχεδόν… ανύπαρκτη και ποτέ δεν τον πλησίασε για βοήθεια.
Ατάκες και ήττες στα ντέρμπι
Κανείς δεν ξέχασε στο Μάντσεστερ πως ο προπονητής της Γιουνάιτεντ λίγες ώρες πριν το ντέρμπι τόνισε πως το μεγάλο φαβορί είναι η Λίβερπουλ. Το 0-3… τρέλανε τον κόσμο που «επιτέθηκε» στον Μόγιες. Η κολλητή τριάρα από τη Σίτι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και το «τέλος» για τον Σκωτσέζο ήταν κοντά… Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του συλλόγου, αλλά και ο… μισητός πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Μάντσεστερ και ο κόσμος δεν μπορούσε να το συγχωρέσει!
Ξέχασε τον Ζαχά!
Την προηγούμενη χρονιά η Γιουνάιτεντ έδινε στην Πάλας 12 εκατ. Λίρες για να αποκτήσει τον Ζαχά! Ο Φέργκιουσον ήταν σίγουρος πως θα ο άγγλος εξτρέμ θα έκανε τη διαφορά, αλλά… λογάριαζε χωρίς τον Μόγιες. Ο Σκωτσέζος αν και γνώριζε πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι ο παίκτης, εντούτοις δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία. Ο λόγος; Δεν τον είχε… ξετρυπώσει ο ίδιος, όπως είχε κάνει με τον Κόλεμαν στην Εβερτον. Θυμίζουμε, πως με 65.000 λίρες τον είχε πάρει από τη Σλίγκο και τον μετέτρεψε σε ένα από τα καλύτερα μπακ της Πρέμιερ Λιγκ. Υπάρχει όμως και η περίπτωση του Γιανουζάι, με τον νεαρό να θυμάται με… νοσταλγία τον σκωτσέζο τεχνικό!
Όλα τα αρνητικά ρεκόρ…
Οι Βρετανοί τον κατηγόρησαν ως υπερόπτη, πως… ξέχασε τις τακτικές του Φέργκιουσον, η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ελκυστικό ποδόσφαιρο και η συγκομιδή βαθμών, αλλά και η επίτευξη γκολ φτωχή! Ποτέ δεν μπήκε στη… ρομαντική φιλοσοφία της ομάδας, ήταν διαρκώς έξω από τα νερά του. Εξάλλου, ο Μόγιες… κατάφερε να σπάσει αρκετά αρνητικά ρεκόρ. Εχει τη χειρότερη επίδοση εντός έδρας, αποκλείστηκε στον γ” γύρο του κυπέλλου Αγγλία, εντός έδρας ήττες από Νιούκασλ (έπειτα το 1972), από Σουόνσι, από Γουέστ Μπρομ (έπειτα το 1978), από Στόουκ (έπειτα το 1984). Θυμίζουμε, πως η Γιουνάιτεντ δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τους 70 βαθμούς στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ απέτυχε να εξασφαλίσει την παρουσία στο Champions League έπειτα το 1995.
Αποδυτήρια – πειθαρχία
Τα αποδυτήρια… χάθηκαν νωρίς για τον Μόγιες, ο οποίος δεν μπορούσε να επιβληθεί, να περάσει τη φιλοσοφία του και η επικοινωνία με τους μεγάλους παίκτες ανύπαρκτη. Οι Βρετανοί τονίζουν πως δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ τον σεβασμό των παικτών της Μάντσεστερ, ενώ δεν βρήκε τον τρόπο να τους πειθαρχήσεις. Αρκετά τα παραπτώματα, ενώ κανείς δεν ξεχνά τους Κλέβερλι, Γουέλμπεκ, Γιανγκ να διασκεδάζουν σε κλαμπ του Μάντσεστερ λίγες ώρες μετά την τεσσάρα από τη Μπάγερν. Άλλωστε, ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί και έναν μήνα νωρίτερα με τον Σμόλινγκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση