GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

A' Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Για την αξιολόγηση και τις σημερινές κινητοποιήσεις‏

Απόφαση έκτακτης ΓΣ 31 – 3 - 2014 Με βάση το γενικό προσανατολισμό του Συλλόγου μας στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση όπως έχει δ...



Απόφαση έκτακτης ΓΣ 31 – 3 - 2014
Με βάση το γενικό προσανατολισμό του Συλλόγου μας στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση όπως έχει διαμορφωθεί σε όλες τις τελευταίες ΓΣ, η έκτακτη ΓΣ μετά και την...
τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας αποφάσισε τα παρακάτω:

Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση, σε αυτή την πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή. Πρώτα απ’ όλα με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις ενάντια στην αξιολόγηση ξεκινώντας από την 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση στο υπουργείο παιδείας την Παρασκευή 4/4 στις 12 το μεσημέρι και τις επόμενες ημέρες με αποφασιστικό τρόπο επιδιώκοντας την ακύρωση των σεμιναρίων των σχολικών συμβούλων πρωτοβάθμιας.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων ακόμα πιο αποφασιστικά ολοκληρώνουν τη σύνταξη των πρακτικών με τα οποία δηλώνουν ότι δεν συγκροτούν ομάδες εργασίας. Ήδη 17 δημοτικά σχολεία του Συλλόγου μας και 6 Νηπιαγωγεία έχουν αποφασίσει με αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων ότι δεν συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας ενώ σε κανένα σχολείο δεν έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας.

Οργανώνουμε με κάθε λεπτομέρεια την καθολική συμμετοχή μας στη στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς, όταν καλούνται σε συνεδρίασεις των ομάδων εργασίας αξιοποιώντας και την τελευταία απόφαση της ΔΟΕ, στοχεύοντας με αυτή τη μορφή στο μπλοκάρισμα των ομάδων εργασίας.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε σύσκεψη των ΔΣ των Συλλόγων ΠΕ Αττικής για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.
Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους των σχολείων ευθύνης μας, να μην συμμετέχουν στα σεμινάρια της ντροπής.

Η έκδοση της κοινής αφίσας Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για την εναντίωση στην αξιολόγηση, την αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης και την κατάργηση μορφωτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η έκδοση κοινής επιστολής προς την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τους γονείς για τα ζητήματα της αξιολόγησης και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και της ανάγκης κοινού μετώπου αντίστασης ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Η δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ με βάση την πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Περικλής
Μάχιμες, εκδηλώσεις των συλλόγων (κατά τόπους σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων) για την αξιολόγηση, που θα προωθούν την καμπάνια των σωματείων και με προτάσεις που θα αναπτυχθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.

Κάλεσμα προς τη ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και ολομέλεια προέδρων με εισήγηση που θα έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό για την κλιμάκωση του αγώνα με στόχο το μπλοκάρισμα, την ακύρωση και την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης:

(α) Με απεργιακές και αγωνιστικές μορφές
(β) Με μαζικούς και συλλογικούς όρους να μπλοκάρουμε τις ομάδες εργασίας (οι διευθυντές δεν προχωρούν σε υποχρεωτικές αναθέσεις, οι εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονται τυχόν αναθέσεις, οργάνωση στάσεων εργασίας ενάντια στις ομάδες εργασίας και τη λειτουργία τους).

Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ του Συλλόγου, με βάση την απόφαση της ΓΣ, καλεί την Τετάρτη 2 Απρίλη, στις 2 μμ. στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε σύσκεψη θέτοντας το ερώτημα να μην προχωρήσουν σε υποχρεωτικές αναθέσεις, διερευνώντας δηλαδή και με αυτό τον τρόπο τους όρους μιας μαζικής αντίστασης. Στη σύσκεψη καλούμε να συμμετέχουν και να ενημερώσουν και μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ. Είναι αυτονόητο ότι οι όποιες ενέργειες στις σχολικές μονάδες θα πρέπει συντεταγμένα να καθοριστούν και να ακολουθήσουν στις σχολικές μονάδες μετά τη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 του Απρίλη, προκειμένου οι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το σύνολο των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Ψήφισμα – Καταγγελία της ΓΣ
Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις
Στα γραφεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων που διοργανώνουν τις συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις της 1ης Απρίλη θυροκολλήθηκε απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα. Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εργατικές, λαϊκές εκδηλώσεις στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους και επιστρέφει την επίδοση της απόφασης ως απαράδεχτη.

Η μετατροπή πλατείων και δρόμων σε σιδερόφραχτα κάστρα και «υγειονομικές ζώνες» δεν πρόκειται να γλυτώσουν την κυβέρνηση και τους επιτελείς της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., από την οργή του λαού της χώρας μας και των άλλων λαών της Ευρώπης. Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καλεί τους εργαζόμενους ν’ απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στις λαϊκές και εργατικές συγκεντρώσεις της 1ης Απρίλη.
Για το Δ.Σ.

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση