GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο χορός έχει τη μοναδική δύναμη να εξαφανίζει διακρίσεις»

Ο γαλλικής καταγωγής χορευτής και χορογράφος, πρωτοπόρος του χιπ-χοπ, Μουράντ Μερζούκι επιλέχθηκε φέτος από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού...


Ο γαλλικής καταγωγής χορευτής και χορογράφος, πρωτοπόρος του χιπ-χοπ, Μουράντ Μερζούκι επιλέχθηκε φέτος από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) να γράψει το Μήνυμα για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Χορού.
Ο χορός, όπως αναφέρει στο μήνυμα ο Μ. Μερζούκι, έχει τη «μοναδική δύναμη να εξαφανίζει τις κοινωνικές και εθνικές διακρίσεις, αφήνοντας μόνο την κίνηση των σωμάτων στον πυρήνα τους, στους ανθρώπους που επιστρέφουν στην αγνή τους έκφραση, μοναδική και κοινόχρηστη».
Ο διευθυντής του Κέντρου Χορού της Κρετέιλ καταλήγει με την παρότρυνση: «Προσπαθήστε, αποτύχετε, ξεκινήστε από την αρχή, αλλά πάνω απ” όλα χορέψτε, ποτέ μην σταματήσετε να χορεύετε!».
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού και εορτάζεται από την παγκόσμια χορευτική κοινότητα κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, με αφορμή τη γέννηση του σπουδαίου αναμορφωτή της τέχνης του χορού Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (29 Απριλίου 1727).
Το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου τιμά κάθε χρόνο αυτή την παγκόσμια γιορτή, καλώντας μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του χορού να γράψει το μήνυμα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση