GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΕΠ Αλμυρού: Καταργείται η επικύρωση αντιγράφων εγγράφων

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.4250/14 (ΦΕΚ 74/26.03.2014 τεύχος Α’), που αφορά σε Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνε...



Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.4250/14 (ΦΕΚ 74/26.03.2014 τεύχος Α’), που αφορά σε Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων καιΥπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα- Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρέωσης επικυρώσεων αντιγράφων εγγράφων, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Αλμυρού.
Το ΚΕΠ Αλμυρού καλεί τους πολίτες, προκειμένου να συμβάλλουν στην πάταξη της γραφειοκρατίας, να επικαλούνται τις διατάξεις του παραπάνω νόμου.

Ειδικότερα, αντί πρωτοτύπων ή επικυρωμένων εγγράφων, υποβάλλονται και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από τις υπηρεσίες ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες ή των ακριβών αντιγράφων τους αλλά και φωτοαντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο.

Οι υπηρεσίες και οι φορείς στους οποίους κατατίθενται φωτοαντίγραφα υποχρεούνται να διενεργούν δειγματοληπτικό έλεγχο προκειμένου να εξακριβώσουν την ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται σε αυτά ζητώντας τη συνδρομή των υπηρεσιών ή των φορέων που εξέδωσαν τα πρωτότυπα, επισημαίνει το ΚΕΠ.
Οι ρυθμίσεις αυτές εφαρμόζονται στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα Δικαστήρια όλων των βαθμών , τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3429/2005, καθώς και στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. Οι διοικητικές αρχές και τα ΚΕΠ εξακολουθούν να επικυρώνουν αντίγραφα από το πρωτότυπο ή από το ακριβές αντίγραφο της διοικητικής αρχής που το εξέδωσε, μόνο στην περίπτωση που αυτά υποβάλλονται από τον ενδιαφερόμενο σε φορείς που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση