GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση εκπροσώπων ποντιακών και προσφυγικών συλλόγων

Με σκοπό την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδω...




Με σκοπό την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε σήμερα, 28/4, συνάντηση με εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου.

Σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, για φέτος και λόγω της διενέργειας των εκλογών τις τελευταίες δύο Κυριακές του Μαΐου, ορίστηκε η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων να γίνει την 11η Μαΐου (ο μήνας Μάιος θεωρήθηκε ότι έχει συμβολική σημασία για τις εκδηλώσεις μνήμης). Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από τους Ποντιακούς Συλλόγους, οι επίσημες εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στην Αριδαία, έδρα του Δήμου Αλμωπίας. Έτσι, συνεχίζεται η παράδοση που υιοθετήθηκε για την πραγματοποίηση των κεντρικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο σε διαφορετική έδρα των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης και αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις να έχουν λιτό αλλά ουσιαστικό περιεχόμενο με την παλλαϊκή συμμετοχή των ποντιακών, προσφυγικών και άλλων συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι «έχουμε ιερό χρέος να τιμήσουμε την μνήμη των ηρώων και θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε και κινητοποιήσουμε τη νέα γενιά σε αυτήν την κρίσιμη καμπή που έχει βρεθεί η χώρα μας».

Τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Δήμο Αλμωπίας και τους Ποντιακούς Συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση