GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κόμματα κοροϊδεύουν τους δανειολήπτες

του Άγγελου Αγγελίδη «Μύρισε» εκλογές και τα κόμματα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχουν και οι δανειολήπτες! Έτσι, σχεδόν όλα δηλ...



του Άγγελου Αγγελίδη

«Μύρισε» εκλογές και τα κόμματα ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχουν και οι δανειολήπτες! Έτσι, σχεδόν όλα δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους λόγω της κρίσης και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

Μόνο που πρόκειται για ένα υποκριτικό ενδιαφέρον καθώς τόσους μήνες και τόσα χρόνια, «δεν ίδρωνε το αυτί τους» για την τραγική θέση στην οποία είχαν περιέλθει εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Δυστυχώς, οι πολιτικοί νοιάζονταν μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών. Αλλά, οι τράπεζες δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Επομένως, έπρεπε να στρέψουν το υποκριτικό ενδιαφέρον τους στους δανειολήπτες.

Με ένα διθυραμβικό και σχεδόν πανηγυρικό δελτίο τύπου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενημέρωσαν τη κοινή γνώμη για την «ισχυρή παρουσία» του κόμματος σε ημερίδα με θέμα «Κόκκινα δάνεια – Οικονομία – Κοινωνία» που διεξήχθη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τέσσερα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. παραβρέθηκαν στις εργασίες. Μάλιστα, το κόμμα προκαλεί σε μεγάλο βαθμό καθώς υποστηρίζει ότι «οι συγκεντρωμένοι δανειολήπτες αταποκρίθηκαν με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα» κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των θέσεων του κόμματος.

Όπως είναι γνωστό, τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν έχουν τσίπα. Κάνουν τα πάντα για λίγες ψήφους. Και σήμερα μπορεί να δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των δανειοληπτών, αλλά μετά τις εκλογές –με την ίδια άνεση- μπορεί να αλλάξουν γνώμη και να υποστηρίζουν ακόμη πιο ένθερμα τις τράπεζες. Άλλωστε, πρόσφατα ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος είχε απευθυνθεί εγγράφως σε όλα τα κόμματα, ενημερώνοντάς τα για τις αλλαγές που προωθούνται στη ρύθμιση των δανείων και είχε ζητήσει συνάντηση μαζί τους προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις του. Δυστυχώς, σχεδόν κανένα κόμμα δεν ανταποκρίθηκε, με φωτεινή εξαίρεση τον κ. Νικολόπουλο.

Την ίδια ώρα, περαιτέρω αύξηση των ήδη εκτοξευμένων κόκκινων δανείων στο β' εξάμηνο του 2014 προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. «Όπως φαίνεται, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών θα κορυφωθούν το δεύτερο μισό του 2014, υπό την προϋπόθεση πως η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχίσει να βελτιώνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις μας - με το ΑΕΠ να σημειώνει ήπια αύξηση φέτος, την πρώτη αύξηση εδώ και έξι χρόνια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν μόλις οριακά, στο 31,7%, στο τέλος του 2013», δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg, κορυφώνοντας την ανησυχία όλων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, καθώς η αγορά... στεγνώνει ολοένα και περισσότερο, ενώ οι πολίτες αδυνατούν δικαιολογημένα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Είναι λοιπόν, τουλάχιστον εξοργιστικό την ώρα που η ΤτΕ ισχυρίζεται ότι θα κορυφωθούν τα «κόκκινα δάνεια» μέχρι το τέλος του χρόνου, τα στελέχη των κομμάτων να σπεύδουν να φωτογραφηθούν με τους δανειολήπτες, οι οποίοι παλεύουν να σώσουν το σπίτι και τη περιουσία τους…

Danioliptes.gr

1 σχόλιο

  1. Τρομοκράτες ……..
    Τι είναι ΟΙ τρομοκράτες στην Ελλάδα?

    ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!!
    ΚΑΙ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ……. Γιατί σίγουρα δεν μπορεί το Ελληνικό κράτος να βγαίνει και να πανηγυρίζει μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια!!!
    Και επί το λαΪκότερον Ο,ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…..ΕΝΑΣ ΚΑΠΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΕ Η Α Λ Η Θ Ε Ι Α ……..

    Οι Αμερικάνοι πρέπει να αποφασίσουν, θέλουν την Ουκρανία Ρωσική ή Γερμανική? Αν θέλουν το δεύτερο καλό είναι να προετοιμάζονται πρακτικά για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή να αρχίσουν κατ' αρχήν να κατασκευάσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια φέρετρα για τους στρατιώτες τους έστω και εξαϋλωμένους.
    Από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας που τόσο μόχθησαν, μάλλον σπρωγμένοι από Γερμανούς πράκτορες εντός των πολιτικών τους δομών, ο μόνος ωφελημένος είναι η Γερμανία και ο πιστός της σύμμαχος η Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση