GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι» στην ανακαταμέτρηση

Το τοπικό παράρτημα του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) απέρριψε το αίτημα ανακαταμέτρησης των ψήφων στις δημοτικές...


Το τοπικό παράρτημα του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας (YSK) απέρριψε το αίτημα ανακαταμέτρησης των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Άγκυρα, όπου η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη νίκη του κόμματος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο ηττημένος υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην πρωτεύουσα Μανσούρ Γιαβάς ανακοίνωσε αμέσως μέσω του Twitter ότι θα υποβάλει έφεση. «Η νομική διαδικασία συνεχίζεται», διαβεβαίωσε.
Το CHP κατέθεσε την Τρίτη ένα αίτημα ανακαταμέτρησης των ψήφων στο YSK καταγγέλλοντας παρατυπίες στις εκλογές της Άγκυρας όπου ο απερχόμενος δήμαρχος Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αναδείχθηκε οριακά νικητής και θα παραμείνει στο αξίωμα αυτό για πέμπτη συνεχόμενη θητεία.
Η αστυνομία επενέβη την ίδια ημέρα και διέλυσε, χρησιμοποιώντας νερό υπό πίεση, μια διαδήλωση περίπου 2.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς το CHP.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιαβάς και ο Γκιοκτσέκ είχαν ανακοινώσει και οι δύο τη νίκη τους στις εκλογές το βράδυ της Κυριακής, ενώ επικρατούσε σύγχυση για τα αποτελέσματα και μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω των κατηγοριών για παρατυπίες και της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων.
Ο υποψήφιος του CHP στην Κωνσταντινούπολη Μουσταφά Σαριγκιούλ, που ηττήθηκε επίσης από τον απερχόμενο δήμαρχο του ΑΚΡ Καντίρ Τοπμπάς, αμφισβήτησε επίσης το αποτέλεσμα που πάντως επικυρώθηκε από το YSK την Πέμπτη.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση