GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφγανιστάν: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα εκρηκτικών

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν κατέσχεσαν πάνω από 22 τόνους εκρηκτικά, μια ποσότητα η οποία θα αρκούσε για να κατασκευαστούν ...


Οι δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν κατέσχεσαν πάνω από 22 τόνους εκρηκτικά, μια ποσότητα η οποία θα αρκούσε για να κατασκευαστούν εκατοντάδες βόμβες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής σήμερα, τέσσερις ημέρες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.
Οι αντάρτες Ταλιμπάν έχουν αποκαλέσει τις εκλογές αυτές απάτη και μια διαδικασία υποκινούμενη από τη Δύση και έχουν καλέσει τους μαχητές τους να τις εμποδίσουν με κάθε τρόπο.
«Η κατάσχεση αυτή θα εμποδίσει εκατοντάδες βομβιστικές επιθέσεις και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη συνολική ασφάλεια των εκλογών», δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Οι αφγανικές αρχές επείγονται να δείξουν ότι είναι ικανές να εγγυηθούν την ασφάλεια της διαδικασίας και την ομαλή διεξαγωγή της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ξένων μάχιμων στρατευμάτων ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη χώρα ως τα τέλη της χρονιάς.
Ο Σεντίκι είπε ότι τα εκρηκτικά βρέθηκαν κρυμμένα σε περίπου 450 σάκους σε ένα υπόγειο στη συγκριτικά ειρηνική επαρχία Ταχάρ στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου όμως οι Ταλιμπάν κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας στις μεγαλύτερες πόλεις του Αφγανιστάν έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθώς 352.000 άνδρες του στρατού, της αστυνομίας και άλλων σωμάτων αναπτύσσονται για να αποτρέψουν επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα και άλλες εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που κατασκευάζονται με τη χρήση εκρηκτικών του είδους που κατασχέθηκε, είναι μακράν το πιο θανατηφόρο όπλο των ανταρτών.
Σε αυτές τις βόμβες οφείλονται οι περισσότεροι θάνατοι αμάχων και στελεχών των αφγανικών δυνάμεων, καθώς και των ανδρών των δυνάμεων του NATO στη χώρα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση