GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που με κάρτες άνοιγαν τις ξεκλείδωτες πόρτες

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα Ρομά, αποτελούμενη από επτά άτομα, τα οποία...



Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα Ρομά, αποτελούμενη από επτά άτομα, τα οποία... ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει τους τελευταίους τρεις μήνες, δεκατρείς κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν έξι γυναίκες και ένας άνδρας Ρομά, ηλικίας 35, 31, 31, 26, 23, 21 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, την 25/4/2014 το πρωί, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, παραβίασαν οικία ημεδαπού στην Παγώνα Πατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.

Για τη σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό, μετά από λίγη ώρα, του οχήματος των δραστών στην Αρόη και τη σύλληψη τους.

Από την Αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστιδες ενεργώντας « κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια » με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει άλλες δώδεκα κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στις περιοχές της Αρόης, των Συνόρων και των Ταμπάχανων.

Για την διάρρηξη των οικιών οι συλληφθείσες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μέθοδο, μεταβαίνοντας σε διαμερίσματα, όπου οι ένοικοι απουσίαζαν και με τη χρήση ταυτότητας ή κάρτας απασφάλιζαν τις πόρτες των σπιτιών που ήταν κλειστές, αλλά όχι κλειδωμένες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Την προανάκριση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο πρόληψης τέτοιων φαινομένων συμβουλεύει τους πολίτες να μην ξεχνούν να προβαίνουν στα στοιχειώδη μέτρα φύλαξης των οικιών τους, κλειδώνοντας τις πόρτες και ασφαλίζοντας τα παράθυρα των σπιτιών, όταν απουσιάζουν ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα. patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση