GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα κρούσματα Έμπολα στην Γουινέα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταμέτρησε 5 νέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα στην Γουινέα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταμέτρησε 5 νέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα στην Γουινέα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Με τα νέα αυτά κρούσματα ανέρχεται σε 127 ο συνολικός αριθμός των υπόπτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Έμπολα, εκ των οποίων τα 83 ήταν θανατηφόρα, τα οποία έχουν καταμετρηθεί από τον Ιανουάριο στην Γουϊνέα, προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ, ο οποίος διευκρινίζει ότι 35 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Στο Κόνακρι, πρωτεύουσα της Γουινέας, έχουν καταμετρηθεί μέχρι σήμερα 12 κρούσματα και 4 θάνατοι. Τα 11 από τα 12 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακούς ελέγχους, προσθέτει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ στην ανακοίνωσή της.

Το ποσοστό θνησιμότητας από τον ιό ανέρχεται σε 65%. Η νόσος αυτή αφορά τους ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων, αλλά η πλειονότητα των κρουσμάτων εντοπίζεται μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας από 15 ως 79 ετών.

Ο ΠΟΥ πρόκειται να θέσει σε ισχύ μέτρα παρακολούθησης της νόσου στις χώρες που γειτονεύουν με την Γουϊνέα. Η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε έχουν αναφέρει και οι δύο ύποπτα κρούσματα και θανάτους που συνδέονται με τον ιό Έμπολα και αφορούν ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η Λιβερία έχει ανακοινώσει τον εντοπισμό 7 υπόπτων κρουσμάτων, 2 εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν με εργαστηριακό έλεγχο. Στην Σιέρα Λεόνε εξάλλου 15 άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση