GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιχείρηση έχει πέσει υπό ομηρία από τη γραφειοκρατία της Αχαΐας!

Πριν από δέκα μήνες, ο Παναγιώτης Κλάδης που διατηρεί την επιχείρηση Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής – Καφέ «Το Φουρνάρικο», στον ...



Πριν από δέκα μήνες, ο Παναγιώτης Κλάδης που διατηρεί την επιχείρηση Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής – Καφέ «Το Φουρνάρικο», στον  δρόμο της Κυλλήνης, στο ύψος της Μυρσίνης, αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρησή του στον διπλανό νομό, στο 32ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος της Κοινότητας Ράχη.

Μέχρι τότε, δεν μπορούσε να φανταστεί την ταλαιπωρία που τον περίμενε για να λάβει την άδεια λειτουργίας του νέου καταστήματός του από τον δήμο Δυτικής Αχαΐας. Εδώ και 45 μέρες το κατάστημα έχει «σφραγιστεί», οι 9 εργαζόμενοι, οι προμηθευτές κ.α. χάνουν το μεροκάματό τους, ενώ την Τετάρτη, ο κ. Κλάδης κατέθεσε εξώδικο προς τον δήμο, το οποίο κοινοποίησε και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και όλα αυτά, για ένα χαρτί που σύμφωνα με τον κ. Κλάδη δεν χρειάζεται καν!

Μιλώντας στο patrisnews.com ο κ. Παναγιώτης Κλάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν 10 μήνες νοικιάσαμε το χώρο για να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση που είναι γνωστή όχι μόνο στον τόπο μας αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα λόγων του αντικειμένου και των υπηρεσιών της. Κατάθεσα τα χαρτιά μου για να πάρω την προέγκριση και την άδεια λειτουργίας. Για να πάρω την προέγκριση οι υπηρεσίες του δήμου μου ζητήσανε κάποια χαρτιά. Πήρα την προέγκριση και συνάμα μου ζητήσανε κάποια χαρτιά ακόμα για να συμπληρώσω το φάκελο και να πάρω την οριστική άδεια».

Συνεχίζοντας ο κ. Κλάδης είπε: «Αφού μάζεψα όλα τα χαρτιά ο φάκελος πλέον ήταν έτοιμος. Πήγε στην υπηρεσία, το υγειονομικό απάντησε στον χρόνο που έπρεπε και η επιχείρηση λειτουργούσε με βάση την προέγκριση. Στις 24 Ιανουαρίου ωστόσο έλαβα ένα έγγραφο που μου προειδοποιούσε ότι η επιχείρησή μου θα σφραγιστεί για έλλειψη χαρτιών από το φάκελο. Μάζεψα όλα τα χαρτιά που μου ζητήσανε, έτσι και αλλιώς δεν ήταν τίποτα σπουδαίο. Αυτή τη στιγμή όμως η επιχείρησή μου είναι κλειστή, γιατί ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρτιά που μου ζητήσανε, κολλήσαμε σε μια βεβαίωση από την ΔΕΣΕ. Γιατί να εμπλακώ με τη ΔΕΣΕ αφού δεν έχω πρόσβαση στην Εθνική Οδό και ούτε σκοπεύω ή με ενδιαφέρει να αποκτήσω. Το μαγαζί μου έχει είσοδο – έξοδο στον δρόμο που οδηγεί στη Ράχη. Αυτοί όμως το το κλείσανε, προφανώς αυτό ήθελαν.

Δεν έβγαλα άκρη με κανέναν, με έκαναν μπαλάκι, ποτέ δεν μου απάντησαν εγγράφως γιατί ζητάνε αυτό το χαρτί από τη ΔΕΣΕ. Αφού τους πίεσα κατ’ επανάληψη κατέληξα να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση ότι έχει είσοδο – έξοδο από δίπλα. Όταν την πήγα, συμπέραναν ότι αυτό το χαρτί δεν τους καλύπτει και μου ζήτησαν τοπογραφικό από τη ΔΕΣΕ. Κατέθεσα αίτηση και τοπογραφικό στη ΔΕΣΕ, πήγα στο δήμο αντίγραφο της αίτησης που έκανα για να λειτουργήσει η επιχείρηση μέχρι να έρθει η απάντηση από τη ΔΕΣΕ. Αυτοί όμως δεν ξεσφράγισαν το μαγαζί».

Και καταλήγοντας ο κ. Κλάδης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Αυτό το έγγραφο δεν είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το μαγαζί μου. Ας έρθουν αυτοί οι κύριοι και να μου πουν για ποίο λόγο μου κρατούν υπό ομηρία την επιχείρησή μου. Όταν κατέφυγα στο Δικηγόρο μου, τον κ. Αντωνόπουλο στα Λεχαινά, για να κάνω εξώδικα και αφού μου είχαν φάει 40 ημέρες και καταστρέφομαι, μου είπε ότι δικαιούμουν δύο μήνες παράταση της προέγκρισης από τον δήμο. Στείλαμε χθες τα εξώδικα, τα προωθήσαμε και στην Αθήνα. Πλέον έχω να κάνω μόνο με το Υπουργείο. Η τελικά απάντησή τους, είναι ότι πιεζόμαστε και υπάρχουν καταγγελίες. Άραγε υπάρχουν καταγγελίες ή άλλου είδους συμφέροντα;». patrisnews.com

2 σχόλια

  1. ολοι γαμιουντε3 Απρ 2014, 4:03:00 μ.μ.

    Ρε λεβεντη,
    δεν εφινες κανενα εικοσαρικο κι εσυ στα κοθωνια τεμπελοσκυλα - αργοσχολους μαλακες του δημοσιου
    για να αποφυγεις ολα αυτα;!

    Μπαξισι, το λενε φιλαρα, μπαξισι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μας λέει η ανάρτηση αν πράγματι χρειάζεται η οχι και γιατί η εγκριση κόμβου σύνδεσης της επιχείρησης με το οδικό δίκτυο , η απλά εκβιάζουμε με το γνωστό Ελληνικό τρόπο ..θα σας δείξω εγω τι μπορώ να κάνω.Οι επιχειρηματιες θέλουν να δρουν ανεξέλεγκτα και η γραφειοκρατια που υπηρχε δημιουργούσε προβλήματα με τις Υπηρεσίες, Αλλα τώρα που ξεκινάνε τη λειτουργία με απλή δήλωση οτι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και θα συμπληρώσουν το φάκελο με ολα τα στοιχεία στη προθεσμία που βάζει ο νόμος,απλά δεν την τηρούν γιατί πολλές φορές υποβάλουν τη δήλωση και παίρνουν αυτόματα άδεια λειτουργίας ,χωρίς να έχουν στοιχειωδώς ερευνήσει αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται στη θέση που θέλουν να λειτουργήσει η επιχείρηση και η διακοπή της λειτουργίας φαίνεται πιο επώδυνη απο την καθυστέρηση στην έναρξη με το παλιό καθεστώς καθώς με το νεο καθεστώς η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον επιχειρηματια για την ορθή συμπλήρωση του φακέλου και αυτό δεν φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί πολλοί που έχουν έτοιμοι τη καραμέλα των ΜΜΕ ,οτι για τα χάλια του κράτους φταίνε οι υπάλληλοι (Όχι ότι δεν υπάρχουν και επίορκοι ,αλλά γι αυτούς υπάρχουν χίλιοι τρόποι αντιμετωπισης όπως συνήγορος του πολίτη-ελεγκτές δημόσιας διοίκησης - εισαγγελέας -διαθεσιμοτητα κλπ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση