GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείζονος σημασίας η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στον αγώνα που κάνουν για να παραμείνει «ζωντανή» και σε λε...



Στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στον αγώνα που κάνουν για να παραμείνει «ζωντανή» και σε λειτουργία αυτή η σημαντική κοινωνική δομή, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με την πρόεδρο των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» της Ναυπάκτου, Μαρία Πολυγένη, με την οποία συζήτησαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως εξαιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και της προσπάθειας, όπως καταγγέλλουν, ιδιωτικοποίησης του προγράμματος και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Το πάγιο αίτημα της κοινωνίας είναι να συνεχιστεί η προσφορά αυτών των ανθρώπων και αυτού του προγράμματος και αυτό θέλουμε και εμείς. Είμαι ένα εξόχως σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα, ιδιαίτερης σημασίας και αξίας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «πολύ περισσότερο αυτή τη χρονική περίοδο που η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές από τις κοινωνικές δομές προσφοράς στον συνάνθρωπό μας, εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσουμε ζωντανό το πρόγραμμα».

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας μετέφερε στην κυρία Πολυγένη, την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου, στον οποίο ζήτησε την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο, ενώ την ενημέρωσε και για τις προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ.

«Το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο συνεχίζεται και την επόμενη περίοδο με το ΣΕΣ 2014-2020 και είναι αυτό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να διασφαλίσουμε την συνέχιση του προγράμματος και να διασφαλίσουμε την σταθερή και τακτική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος, που δώδεκα συνεχή χρόνια τώρα προσφέρει με τους εργαζόμενούς του, κοινωνική φροντίδα στους συμπολίτες μας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση