GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκκληση για σεβασμό των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Μιανμάρ (Βιρμανία) δεν προστ...


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Μιανμάρ (Βιρμανία) δεν προστατεύονται πλήρως και προειδοποίησε ότι η χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας δεν θα ευημερήσει αν καταπιέζεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός της.
Κατά την επισκεψή του στη Μαλαισία, ο Ομπάμα εξήρε τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην άλλοτε απομονωμένη Μιανμάρ, αλλά πρόσθεσε ότι ο εκδημοκρατισμός της κινδυνεύει να πυροδοτήσει θρησκευτικές και εθνοτικές συγκρούσεις, εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση.
"Υπάρχει μία μουσουλμανική μειονότητα (στην Μιανμάρ) την οποία ιστορικά ο ευρύτερος πληθυσμός υποτιμούσε και της οποίας τα δικαιώματα δεν προστατεύονται απόλυτα", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι "η Μιανμάρ δεν θα επιτύχει αν καταπιέζεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός της".
Μέλη των Ροχίνγκια, μιας μουσουλμανικής μειονότητας της Μιανμάρ, έχουν υπάρξει θύματα επιθέσεων τα τελευταία χρόνια, τις οποίες οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλοι παρατηρητές αποδίδουν στις δυνάμεις ασφαλείας και σε αντι-μουσουλμανικές συμμορίες που δραστηριοποιούνται στο κρατίδιο Ραχίν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση