GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρώμα ελληνικό στον Μαραθώνιο των Παρισίων

Χρώμα ελληνικό θα έχει σήμερα ο 38os Μαραθώνιος των Παρισίων που είναι γνωστός με την ονομασία «Schneider Electric Marathon de Paris...


Χρώμα ελληνικό θα έχει σήμερα ο 38os Μαραθώνιος των Παρισίων που είναι γνωστός με την ονομασία «Schneider Electric Marathon de Paris».
Πρόκειται για έναν από τους δημοφιλέστερους Μαραθώνιους στον κόσμο, με συμμετοχή 50.000 δρομέων από 100 χώρες.
Για πρώτη φορά φέτος, οι νικητές θα στεφθούν με κότινους ελιάς που έχουν κοπεί από τον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου των Μαραθωνομάχων.
Τους κότινους μετέφερε από την Ελλάδα ο κ. Σπύρος Ζαγάρης, επίτιμος πρόεδρος της παγκόσμιας Οργάνωσης των δημάρχων για την Ειρήνη και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.
Δώδεκα συνολικά θα είναι οι κότινοι που θα απονεμηθούν από τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλίας κ. Θ. Πασσά, στους τρείς πρώτους νικητές των γενικών κατηγοριών ανδρών και γυναικών καθώς και στους τρείς πρώτους νικητές των αντίστοιχων κατηγοριών των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Την πρωτοβουλία για την ελληνική συμμετοχή με την βράβευση, είχε ο “Ελληνας πρέσβης, από χρόνια πιστός Μαραθωνοδρόμος ο ίδιος και σήμερα ένας από τους δρομείς στο Παρίσι.
Η ιδέα γεννήθηκε πριν από ένα μήνα με την ευκαιρία των εγκαινίων στην Ουνέσκο της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα «Μαραθώνας Πολιτιστικό Τοπίο».
Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Πασσάς ήλθε σε επαφή με την οργανωτική επιτροπή του Μαραθώνιου των Παρισίων και τον Διευθυντή του αγώνα κ. Ζοέλ Λενέ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η συνεργασία προβλέπεται μάλιστα να διευρυνθεί στο μέλλον, με τη μεταφορά της "φλόγας του Μαραθώνιου" που ανάβει κάθε χρόνο με ειδική τελετή στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων.
Η φλόγα διατηρείται στο Μουσείο στον δήμο του Μαραθώνα, προκειμένου να μεταφέρεται στους ανά τον κόσμο μεγάλους διεθνείς Μαραθώνιους.
Για πρώτη φορά φέτος το κρατικό κανάλι FR3 κάνει απ”ευθείας αναμετάδοση. Ετσι, η βράβευση με τους κότινους από τους ελαιώνες του Μαραθώνα, θα είναι μια ευκαιρία ιστορικής αναδρομής για το γαλλικό κοινό, για την καταγωγή του μόνου ολυμπιακού αγωνίσματος που φέρει τοπωνύμιο και συνδέεται άμεσα με τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση