GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Από τον Νίκο Κατσαρό. Επιστ. Συνεργάτη. ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Υποψήφιο Δημοτικό Συμβουλο με τον Νικήτα Κακλαμάνη.  Στην Αθήνα ,στην Περιφέ...

Από τον Νίκο Κατσαρό.
Επιστ. Συνεργάτη. ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Υποψήφιο Δημοτικό Συμβουλο με τον Νικήτα Κακλαμάνη. 

Στην Αθήνα ,στην Περιφέρεια Αττικής,αλλα και στην Θεσσαλονίκη οι εκλογές είναι κρίσιμες για την Νέα Δημοκρατία. Η Ν.Δ. στην Αθήνα υποστηρίζει τον Α.Σπηλιωτόπουλο,ενώ συγχρόνως υποψήφιος είναι και ο Νικήτας Κακλαμάνης στον συνδυασμό του οποίου αποφάσισα να ενταχθώ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.
Με την επιλογή του Αρη Σπηλιωτόπουλου η Ν.Δ. κατόρθωσε το ακατόρθωτο και το απίθανο: να διχάσει τους οπαδούς της.¨Ηταν απο καιρό γνωστό η πρόθεση του πρώην υπουργού και έμπειρου στελέχους Ν. Κακλαμάνη να διεκδικήση τον Δήμο της Αθήνας .Η ηγεσία της Ν.Δ. αγνόησε προκλητικά την προθεση του αυτή αθετώντας προηγούμενες υποσχέσεις οτι δεν θα αποφασίσει πριν επικοινωνήσει μαζί  του κλπ..Με την πολιτική της αυτή η Ν.Δ. δίνει πιθανότητες επανεκλογής του κ.Καμίνη που υποστηρίζεται απο το ΠΑΣΟΚ ,παρά το ελάχιστο έργο που έχει πραγματοποιήσει στην διάρκεια της θητείας του.Το ίδιο σχεδόν συμβαίνει και με την Περιφέρεια Αττικής οπου ο κ.Κουμουτσάκος πολύ δύσκολα θα καλύψη την δημοσκοπική διαφορά απο τον υποστηριζόμενο απο το ΠΑΣΟΚ κ.Σγουρό και λόγω μειωμένης αναγνωρησιμότητος και λόγω του ότι μπήκε αργά στην αρένα και αφου είχε διαμορφωθεί η εντύπωση οτι η Ν.Δ. επισης θα στήριζε τον κ.Σγουρό.Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου ο υποστηριζόμενος απο το ΠΑΣΟΚ κ.Μπουτάρης διεκδικεί τον Δήμο με πιθανότητες επανεκλογής του και αυτό γιατί ειχε διαμορφωθεί η εντύπωση οτι η Ν.Δ. δεν θα διεκδικούσε δυναμικά τον δήμο.
Ολα αυτά δίνουν την εντύπωση στον Αθηναίο και στον Θεσσαλονικιό ψηφοφόρο οτι γίνωνται για να υποστηριχθεί το καταρρέον ΠΑΣΟΚ και να συνεχισθεί η συγκυβέρνηση.
Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος που επηρεάζουν μαζί με την ευρύτερη περιφέρεια τους ,σχεδόν το 50% του πληθυσμού της χώρας θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν απο την Ν.Δ. με πιό υπεύθυνο τρόπο και όχι μόνο το στενό κομματικό συμφέρον της διατήρησης στην εξουσία και το πρόσκαιρο όφελος.
Οι τοπικές κοινωνίες σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας απεγκλωβίζωνται απο τους στενούς κομματικούς εναγκαλισμούς και αναζητούν ανεξάρτητους και ικανούς υποψηφίους για να διαχειρισθούν τα θέματα του δήμου ,παρά τα οικονομικά θέματα και τις συναρμοδιότητες με την πολιτεία, που αντιμετωπίζουν.Οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων θα πρέπει να αντιληφθούν οτι στην νέα εποχή αντί κομματικών στελεχών πρέπει να αναδεικνύουν ως υποψηφίους στελέχη που ανήκουν μεν στον ευρύτερο ιδεολογικό τους εχουν δε αναγνωρισθεί για το επαγγελματικό,επιχειρηματικό,επιστημονικό ,κοινωνικό και πολιτιστικό τους έργο.
Η συγκυβέρνηση. απεφάσισε στις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι να εκλέγωνται με σταυρό προτίμησης απο τον λαό και να μην υποδεικνύωνται απο τους αρχηγούς των κομμάτων.Αυτό το μέτρο ειναι σωστό και δημοκρατικό αφου ο λαός δια της ψήφου του θα αναδεικνύει τους καλύτερους.Αυτό πραγματικά είναι μια διεύρυνση της δημοκρατίας.Σε μεγάλο βαθμό ομως αυτό διαψεύθηκε οταν είδα ωρισμένους υποψηφίους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. να δηλώνουν στα ΜΜΕ οτι τους πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και τους ζήτησε να μετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο,δίνωντας ετσι ενα προβάδισμα σε αυτούς.Ι σως η Ν.Δ. θα πρέπει στα πλαίσια της διαφάνειας να δώση στην δημοσιότητα τον κατάλογο με τα χαρακτηριστικά διακριτικά ολων αυτών που ζήτησαν να μετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο και δεν συμπεριελήφθησαν.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ν.Κακλαμάνης πεισματικά ζητά να γίνει τηλεοπτική συζήτηση με τον κ.Καμίνη αλλα και με τους άλλους υποψηφίους για τα προβλήματα της Αθήνας.Ο Δήμαρχος της Αθήνας το αρνείται χωρίς πειστικά επιχειρήματα.
Ετσι τοσο οι Δημοτικές οσο και οι Περιφερειακές εκλογές αλλα και οι Ευρωεκλογές θα κυλήσουν χωρις ο κόσμος να ενημερωθεί για τις θέσεις των υποψηφίων.Ι σως διότι κάποιοι επιδιώκουν να χειραγωγουν την κοινή γνωμη άρα και την ψήφο μας.Ισως να μην είναι τυχαίο οτι επιτρέπωνται οι δημοσκοπήσεις μεχρι και την τελευταία ημέρα προ των εκλογών έστω και αν αυτό εμμέσως πλην σαφώς επηρεάζει τον ψηφοφόρο και ασχέτως της αξιοπιστίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων και του τρόπου διεξαγωγής αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση