GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη ευαισθησία στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες

«Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Δημιούργησε σημαντικές δομές Κοιν...



«Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Δημιούργησε σημαντικές δομές Κοινωνικής Πολιτικής στο δήμο μας» , επεσήμανε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τα θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Τρίπολης Μαρία Εικοσιδέκα.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος , υπεύθυνη για τα θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Τρίπολης Μαρία Εικοσιδέκα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ μίλησε για τις δομές και δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Η Δημοτική Αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μετριάσει τις συνέπειες της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού , δίνοντας το μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνος του σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση της χώρας μας.

Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές στο δήμο μας τις οποίες και αναφέρω αναλυτικά:

Κοινωνικό Παντοπωλείο : Εξυπηρετεί 500 οικογένειες ενώ εξετάζονται και άλλες αιτήσεις για έκδοση κάρτας δικαιούχου.

Κοινωνικό Ιατρείο: Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Τρίπολης. Έχουμε συνεργασία με 30 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές . Για τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου ευχαριστούμε και τον Διοικητή της ΥΠΕ κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για την βοήθεια του στην προσφορά του ιατρικού εξοπλισμού.

Κοινωνικό Φαρμακείο: Λειτουργεί παράλληλα με το Κοινωνικό Ιατρείο και διαθέτει δωρεάν φάρμακα στους δικαιούχους. Παράλληλα να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας που αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους ή τη συνδρομή τους και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ότι μπορούν να έρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου με συνταγή γιατρού και αν υπάρχουν τα φάρμακα η φαρμακοποιός θα τα διαθέσει.

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σύντομα θα λειτουργήσει και αυτή η δομή στο Δήμο μας. Ευχαριστούμε τον οδοντίατρο κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε και πρόσφερε τον εξοπλισμό του ιατρείου στο Δήμο για αυτόν τον σκοπό.

Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους: Είναι μια δομή που έγινε στην Τρίπολη , αφορά ωστόσο όλη την περιφέρεια και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Προϋπόθεση για τον Ξενώνα είναι βέβαια το Συμβουλευτικό Κέντρο της πόλης μας όπου γίνεται η πρώτη επαφή με το επιστημονικό προσωπικό για να ακολουθήσει η ένταξη των γυναικών και των τέκνων τους στον Ξενώνα.

Κοινωνικό Φροντιστήριο : Συνεργαζόμαστε με εθελοντές καθηγητές οι οποίοι καλύπτουν τις μαθησιακές ανάγκες μαθητών οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Κοινωνικό Κολυμβητήριο: Σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου , παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών κάνουν δωρεάν μαθήματα κολύμβησης.

Ακόμη σημαντικές δράσεις της Δημοτικής Αρχής είναι οι ακόλουθες:

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη συνδέσαμε το ρεύμα που είχε κοπεί σε νοικοκυριά του Δήμου μας που αδυνατούσαν να πληρώσουν.

Ενισχύσαμε οικονομικά οικογένειες του Δήμου μας που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Περίπου 90.000 ευρώ έχουν δοθεί από το Δήμο για αυτό το σκοπό.

Διανομή επιταγών των 100 ευρώ από το Ιδρυμα Σταθόπουλου , για αγορά τροφίμων στο σουπερμάρκετ Βασιλόπουλος της πόλης μας. Ευχαριστούμε το ίδρυμα Σταθόπουλου και για την προσφορά του , τριών τόνων λαδιού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σε συνεργασία με το ίδρυμα Σχίζα και το νοσοκομείο εμβολιάσαμε παιδιά απόρων οικογενειών. Η δράση θα συνεχιστεί .

Επίσης η Δημοτική Αρχή , σε συνεργασία με εταιρείες , συνέβαλε στο να γίνουν δωρεάν εξετάσεις , μαστογραφίας , ελέγχου ζαχάρου , σπινθηρογραφήματα και άλλες εξετάσεις.

Συμμετείχαμε σε δράσεις όπως «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» , «Μπορούμε» ενώ συνεργαστήκαμε και με το τμήμα ΑΧΕΠΑ

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές, φορείς και τους πολίτες που συνδράμουν στην προσπάθεια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τρίπολης .

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι κοντά στο πολίτη . Μαζί θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση