GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομήρου: Η αποχή σημαίνει συνενοχή

Η αποχή στις ευρωεκλογές σημαίνει ανοχή και συνενοχή με τις πολιτικές, σε Κύπρο και Ευρώπη που οδήγησαν στο περσινό κούρεμα κα...




Η αποχή στις ευρωεκλογές σημαίνει ανοχή και συνενοχή με τις πολιτικές, σε Κύπρο και Ευρώπη που οδήγησαν στο περσινό κούρεμα καταθέσεων και την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος του τόπου διαμήνυσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ζητώντας από τους πολίτες με το όπλο της ψήφου τους να καταδικάσουν τους ενόχους και να σηματοδοτήσουν την αλλαγή κατεύθυνσης της ΕΕ.

Σχολιάζοντας, την Τρίτη το διαφαινόμενο ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές, χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική τη διαφαινόμενη πρόθεση αποχή στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι θέλει να τονίσει με έμφαση ότι η αποχή είναι ανοχή, προσθέτοντας ότι είναι ανοχή προς τα σκάνδαλα, προς τη διαπλοκή και προς τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Περαιτέρω ανέφερε πως η αποχή είναι ανοχή προς πολιτικές με τις οποίες οι πολίτες διαφωνούν και εξέφρασε τη θέση ότι εάν οι πολίτες θέλουν να επιφέρουν αλλαγές σε ακολουθούμενες πολιτικές και να τιμωρήσουν φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς και λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους.

Ο κ. Ομήρου στη συνέχεια είπε ότι η ψήφος που διαθέτουν οι πολίτες και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και από το ευρωπαϊκό δίκαιο, αφού πρόκειται για ευρωεκλογές, είναι το όπλο που διαθέτουν, και για να τιμωρούν, και για να επιβραβεύουν και κυρίως για να καθορίζουν πολιτικές.

Υπενθυμίζοντας τα περσινά γεγονότα με το κούρεμα των καταθέσεων και της διάλυσης του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, είπε ότι για αυτή την κατάληξη κάποιοι ευθύνονται και εντός της Κύπρου, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόσθεσε ότι "ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τις ευθύνες" και ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ ανήκει στην ευρωπαϊκή σοσιαλιστική οικογένεια, η οποία διαφωνεί με τις πολιτικές της Τρόικας και ζητά κατάργηση της Τρόικας και αντικατάσταση της με ένα δημοκρατικά νομιμοποιημένο θεσμό.

Περαιτέρω είπε ότι η Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές διαφωνούν με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τους κυρίαρχους ηγεμονικούς κύκλους της ΕΕ, με την κ. Μέρκελ, με τον κ. Σόιμπλε.

"Εμείς ζητούμε αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης, να εγκαταλειφθεί η αναλγησία που επιδεικνύεται τα τελευταία πέντε – δέκα χρόνια από τα ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα και να υπάρξει στροφή προς την ανάπτυξη, προς τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προς την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη", συνέχισε και κατέληξε παρακινώντας τους πολίτες να καταψηφίσουν την αναλγησία και να στηρίξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή που είναι η θεμελιώδης αρχή της ΕΕ.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση