GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε πολυμελή σπείρα των λούνα παρκ

Πολυμελή σπείρα, η οποία δραστηριοποιούνταν στην προβολή και διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (τσίρκο και λούνα παρκ), εξάρθ...



Πολυμελή σπείρα, η οποία δραστηριοποιούνταν στην προβολή και διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (τσίρκο και λούνα παρκ), εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα δέκα μηνών.
Τα τελευταία δυο χρόνια εγκατέστησαν περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα - παρκ, σε ισάριθμους δήμους της χώρας, χρησιμοποιώντας σε κάποια από αυτά, πλαστογραφημένα δικαιολογητικά-πιστοποιητικά, που αφορούσαν ακόμα και στη στατικότατα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η ζημία που προκλήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημόσιου αγγίζει τις 900.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα και εκ των οποίων τρεις Ελληνες και δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ειδικότερα, από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 57χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, δημιούργησε με τη συνδρομή - συνεργασία τριών συνεργών του («αχυράνθρωπων») εικονικές επιχειρήσεις, με αντικείμενο περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα παρκ, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που διοργάνωνε ο 57χρονος ιθύνων νους, εισέπραττε τα έσοδα, αποφεύγοντας συστηματικά να καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους και τις απαιτούμενες οικονομικές εισφορές.

Με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οικονομικού κέρδους, τόσο ο 57χρονος «εγκέφαλος», όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του, αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό, που να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και ασφάλεια των λούνα - παρκ, κατέφευγαν σε συστηματική πλαστογραφία των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων.

Στη συνέχεια, κατέθεταν τα πλαστογραφημένα δικαιολογητικά σε Δήμους της χώρας, υφαρπάζοντας με τον τρόπο αυτό άδειες λειτουργίας και εγκατάστασης χώρων ψυχαγωγίας.

1 σχόλιο

  1. ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΠΟΣΟ ΒΟΔΙ, ΠΟΣΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014, ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ;;

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

    ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΠΟΣΟ ΖΩΟΝ, ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΣΑΙ, ΠΟΥ… ΝΑ ΣΕ «ΠΕΙΘΟΥΝ» ΚΙΟΛΑΣ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ-ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ…

    Η ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΓΥΠΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΥΠΑΚΟΥΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΠΟΣΟ ΖΩΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ 100% ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ;;;

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση