GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί «χρωστούσε» υπουργείο ο Ολάντ στη Σεγκολέν

Μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να μην την υπουργοποίησε, όταν ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας το 2012, σήμερα όμως... αντάμειψ...




Μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να μην την υπουργοποίησε, όταν ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας το 2012, σήμερα όμως... αντάμειψε με το παραπάνω την επί σχεδόν 30 χρόνια πρώην σύντροφό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του.

Εξάλλου, της το χρωστούσε, όπως σπεύδουν να σχολιάσουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Δεν είναι τυχαίο πως η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανέλαβε χαρτοφυλάκιο (υπουργείο Οικολογίας) στη νέα κυβέρνηση υπό τον Μανουέλ Βαλς.

Πριν από λίγες ημέρες, η "Liberation" έγραφε ότι, τώρα που το "ροτβάιλερ", δηλαδή η πρώην "πρώτη κυρία" της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, δεν αποτελούσε πλέον εμπόδιο, ο δρόμος για την επάνοδο της Σεγκολέν στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας ήταν ορθάνοιχτος.

Το 2007, η πικρία της Σεγκολέν ήταν έκδηλη, όταν έμαθε για την απιστία του Ολάντ -αλλά και πέντε χρόνια αργότερα, όταν ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών της έγινε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, αφού δεν της εμπιστεύτηκε υπουργείο.

Ακολούθησε η αποτυχία της Σεγκολέν να εκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Και εκεί είχε βάλει το χεράκι της... η Βαλερί Τριερβελέρ στηρίζοντας με μήνυμά της στο Twitter τον «αντάρτη» των Σοσιαλιστών και αντίπαλο της Ρουαγιάλ, Ολιβιέ Φαλορνί.

Τον τελευταίο μήνα, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η "Le Parisien", οι δυο τους είχαν τηλεφωνική επαφή, αφήνοντας, μάλιστα, να εννοηθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να επιστρέψει στην αγκαλιά της Σεγκολέν.

Τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ θα μπαινοβγαίνει ανενόχλητη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, έχοντας μια καλή δικαιολογία: το υπουργείο Οικολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση