GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς πλοία την Τετάρτη λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ

Η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλ...

Η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τη διοίκηση της ΠΝΟ, χωρίς, ωστόσο να ληφθεί, κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με ρύθμιση που πέρασε πρόσφατα στο πολυνομοσχέδιο «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στη ναυτική εργασία.

Ωστόσο, με τη ρύθμιση αυτή έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους οι ακτοπλόοι, ενώ η ΠΝΟ έχει αναφέρει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού "ΠΕΝΕΝ" τονίζει ότι "η επάνδρωση και οι οργανικές συνθέσεις στην Ακτοπλοΐα θα είναι η επόμενη επίθεση σε βάρος των Ναυτεργατών, καθώς ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για αυτό".

"Η 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου αποτελεί συνέχεια του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών σε μία σκληρή αναμέτρηση με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση που θέλουν την κατάργηση των θεμελιακών τους δικαιωμάτων στην απεργία και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας", τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών (ΠΕΣ/ΝΑΤ).

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισαν τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, με επιστολή του προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τον πλοηγικό σταθμό Πειραιά, τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών και της Διώρυγας της Κορίνθου, ανακοινώνει την ακινητοποίηση για ένα 24ωρο των ρυμουλκών σκαφών από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών στις 11:00 το πρωί, προκειμένου να ακουστούν απόψεις και να κατατεθούν προτάσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο αλλά και γενικότερα, όλους τους εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Τι νομίζετε, κύριοι της ΝΔ, της Ελιάς και του δεκανικιού σας Ποταμιού ( αφού η Δημάρ διαλύθηκε ) ; Ότι με τα χρήματα των 500 έως 800 ευρώ θα εξαγοράσετε το κόσμο ; Με 3 ευρώ την ημέρα ανά οικογένεια πιστεύετε ότι θα κατεβάσουν ξανά τα σώβρακα για να συνεχίσετε όσα κάνετε στο 90% των Ελλήνων εδώ και 4 χρόνια με περικοπές, φόρους και χαράτσια;

    Καμία ψήφος σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, δεκανίκια της φορομπηχτικής κυβέρνησης των διαπλεκομένων. Μη ψηφίσετε Νδ, Ελιά, Ποτάμι, Δημάρ, Λάος. Κάθε ψήφος θα μετατραπεί , μετά τις εκλογές, σε νέες περικοπές, απολύσεις, ανεργία, νέους φόρους, χαράτσια σε ακίνητα και αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, στη ΔΕΗ, παντού. Όσα σας δίνουν θα σας τα πάρουν πολλαπλάσια, όπως κάνουν εδώ και 4 χρόνια λεηλασίας. Μας θεωρούν δεδομένους. Μας θεωρούν "ηλίθιους ραγιάδες" των πολιτικών τζακιών. Σηκώστε, Έλληνες, το κεφάλι. Όλοι στις κάλπες να τους μαυρίσουμε. Έχουμε 1 μήνα μπροστά μας να σαρώσουμε τη πολιτική σαπίλα που χρεοκόπησε το 90% των Ελλήνων. Και στις 3 κάλπες μαύρισμα. Οι υποψήφιοι τους να μην βρίσκονται στο β' γύρο. Ψηφίστε υποψηφιότητες τέτοιες που θα πετάξουν από το β΄γύρο τους υποψηφίους της ΝΔ και του Πασοκ, φανερούς ή ψευτοανεξάρτητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση