GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε στενός σύμβουλος του Ολάντ

Ένας στενός πολιτικός σύμβουλος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, αφού κατηγορήθηκε για σύγκρουσ...


Ένας στενός πολιτικός σύμβουλος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, αφού κατηγορήθηκε για σύγκρουση συμφερόντων και πολυτελή βίο την προηγουμένη από μία ειδησεογραφική ιστοσελίδα.
"Θέλω να επαναλάβω ότι δεν διέπραξα κανένα σφάλμα. Ποτέ δεν βρέθηκα σε μια κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων", αναφέρει σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ακιλίνο Μορέγ ο οποίος επιθυμεί, ωστόσο, να "θέσει τέρμα στα καθήκοντά του" στο Ελιζέ προκειμένου να "είναι εξ ολοκλήρου ελεύθερος να απαντήσει στις επιθέσεις".
Ο πρώην σύμβουλος, που ήταν επίσης επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας του Ελιζέ, δηλώνει ακόμη πως έλαβε την απόφασή του "προκειμένου να μην παρεμποδίσει το έργο του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή στη ζωή της χώρας".
"Το κάνω, τέλος, για να προστατεύσω την οικογένειά μου", καταλήγει, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart, ο Ακιλίνο Μορέγ εισέπραξε το 2007 12.500 ευρώ για εργασίες συμβούλου στο εργαστήριο της Δανίας Lundbeck, την ίδια στιγμή που εργαζόταν στο πλαίσιο ενός διυπουργικού οργανισμού επιφορτισμένου κυρίως να ελέγχει τη φαρμακευτική βιομηχανία.
Ο οργανισμός αυτός, η Γενική Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων (Igas) δήλωσε σήμερα ότι δεν είχε δώσει άδεια στον Ακιλίνο Μορέγ προκειμένου να εργαστεί στη φαρμακευτική βιομηχανία.
Η Mediapart αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο ζωής του πολιτικού συμβούλου του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε "30 ζευγάρια ακριβά παπούτσια κατά παραγγελία" που λούστραρε κάθε δύο μήνες στο προεδρικό μέγαρο, καθώς και δύο οδηγούς στη διάθεση του ιδίου και των οικείων του.
Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως σε μια περίοδο κατά την οποία η γαλλική κυβέρνηση, εξασθενημένη μετά την ήττα της αριστεράς στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, έχει μόλις ανακοινώσει μέτρα λιτότητας για την ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση